Bárdos je spokojný, nepovedal, či podporí Kisku

SITA TA3
16.3.2014 03:42

Kandidát Strany maďarskej komunity na post prezidenta Gyula Bárdos, ktorý podľa oficiálnych výsledkov skončil na piatej priečke, považuje svoj približne päťpercentný zisk hlasov za úspech.

"Moja kandidatúra a výsledok, ktorý som dosiahol, je dobrý. Môže to byť začiatok novej éry, kde budeme hľadať to, čo nás spája a nie to, čo nás rozdeľuje," povedal Bárdos. V novom období podľa jeho slov treba naštartovať zmeny nielen pre ľudí maďarskej, ale všetkých minoritných národností. "To, čo sa deje v Slovenskej republike počas týchto rokov a viac ako 20 rokov po nežnej revolúcii, ten trend jednoducho nie je dobrý," povedal Bárdos. Dúfa, že aj jeho kandidatúra naznačí tým, ktorí môžu niečo urobiť, že nestačia heslá a frázy, ale potrebujeme konkrétne skutky a kroky, bez ktorých nie je možné napredovanie. "My sme tu tiež doma a práve preto potrebujeme podmienky, aby sme tu mohli byť ako doma," dodal. Podľa neho je barometrom demokracie štátu to, ako sa v ňom cítia menšiny. Podľa Bárdosa štatistické ukazovatele hovoria o tom, že súčasná garnitúra asi nemá v pláne urobiť potrebné kroky.

Bárdos očakáva, čo na tieto otázky povie Andrej Kiska, ktorý postúpil s premiérom Robertom Ficom do druhého kola volieb. "Bez toho je veľmi ťažké povedať, že čo a ako ďalej. Jedného kandidáta poznáme a je problematický, druhého kandidáta nepoznáme - preto je problematický," uviedol Bárdos. Preto počká, čo Kiska ponúkne, chce s ním rokovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok