Na domácom ľade sa darilo Popradu i Skalici

SITA TA3
14.3.2014 19:41

Poprad v sérii proti Piešťanom ešte nevyhral, ale v prvej tretine tretieho zápasu "kamzíkom" vyšlo všetko, na čo siahli. Diváci sa ledva stihli usadiť a Tomek už lovil prvý puk zo siete.

Na domácom ľade sa darilo Popradu i Skalici
SITA

Po 52 sekundách hry totiž vystrelil Štals a odrazený puk znenazdajky "doplachtil" do ľavého horného rohu piešťanskej bránky - 1:0. Domácim pomohol úvodný gól, na ich hre bolo vidieť veľkú dávku bojovnosti a keďže v nasadení nezaostávali ani "havrani", diváci sledovali dynamický hokej. Poprad mohol o chvíľu viesť už o dva góly, ale výbornú prihrávku nezužitkoval Kroták. Podtatrancov však v 14. min do dvojgólového vedenia poslal krídelník štvrtej formácie Martin Belluš, keď si pred bránkou chladnokrvne položil Tomeka a bekhendom zakončil. A keď o pár sekúnd Štals z bezprostrednej blízkosti zvýšil na rozdiel troch gólov, Piešťanci vyzerali na uterák.

Tak ako šťastne vstúpili domáci hokejisti do prvej tretiny, dali náhodný gól aj "havrani" na začiatku druhej dvadsaťminútovky: puk z Filipovej hokejky sa odrazil za prekvapeného Masalskisa. Hostia sa razom dostali do zápasu a ovládli prostrednú časť. Hra sa odohrávala prevažne v ich útočnom pásme, no Masalskis v sporných situáciách Poprad podržal. Podtatranci pozorne strážili stredné pásmo a vyčkávali skôr na brejky. Najskôr sám pred náhradným brankárom Šúrekom nepochodil Takáč a v 36. min v obdobnej situácii nedal gól ani Paločko. Poprad sa potom ubránil presilovke pri vylúčení Drábeka za zdržiavanie hry. Takmer dvojminútový zámok Piešťan mohol gólom ukončiť S. Saliji, ktorý ležiac umiestňoval puk do siete, ale skvelý Masalskis čarovne zachránil. Poprad napokon predsa inkasoval gól do šatne, keď 35 sekúnd pred druhou sirénou strelil kontaktný gól Mišura.

O osude tretieho zápasu tejto štvrťfinálovej série sa rozhodlo v 48. min. Najskôr Poprad premárnil takmer celú presilovku pri vylúčení Holoviča, ale tesne po jeho naskočení na ľad dezorganizovanú obranu hostí potrestal Mlynarovič po Krotákovom pase spoza Šúrekovej klietky. Podtatranci už nepustili zápas z rúk, pozorne strážili obrannú modrú čiaru a Masalskis hasil všetky strely, ktoré na neho leteli. Domácim hralo všetko do karát, navyše Jančuškovi zverenci sa nestiahli do úplnej obrannej ulity a stále hrozili aj útočnými výpadmi. V samom závere ešte Lapšanský v presilovke upravil a stanovil výsledok na 5:2. Poprad znížil stav série na 1:2.

Hokej - Tipsport extraliga - Slovnaft play-off - štvrťfinále - tretí zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 5:2 (3:0, 0:2, 2:0) - stav série 1:2
Góly: 1. Štals (T. Sýkora), 14. Belluš, 17. Štals (A. Lapšanský, Ľ. Vaic), 48. Mlynarovič (A. Kroták), 58. A. Lapšanský (Štals, D. Brejčák) - 21. R. Filip (Peško), 40. Mišura (V. Nemec, Brňák)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, Lauff - Sčensný, Šefčík, 2322 divákov
Zostavy:
Poprad: Masalskis - Malina, D. Brejčák, Fabian, Kurali, Urban, Makovský, Gáborčík, Dinda - A. Lapšanský, Štals, T. Sýkora - A. Kroták, Mlynarovič, Jabrocký - S. Takáč, Ľ. Vaic, Matúš Paločko - Drábek, L. Paukovček, Belluš
Piešťany: T. Tomek (od 21. Šúrek) - Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník - S. Saliji, Peško, Lušňák - T. Melichárek, Mišura, V. Nemec - Haring, Hamrák, Románek - Chylo, Holovič, Stupka

"Barani" pricestovali na Záhorie s vedením 2:0 na zápasy. Tomu zodpovedal aj priebeh prvej tretiny. Hostia zvolili vyčkávaciu taktiku a čakali na chyby súpera. Domáci mali síce viac z hry a miestami i optickú prevahu, no na gól to nestačilo. Naopak svojimi chybami dávali veľké šance Banskobystričanom. Jednu z nich už v 4. min využil White, ktorý zužitkoval Saracinovu prihrávku a strelou ponad Lipovského lapačku poslal hostí do vedenia. Skaličania sa síce snažili o vyrovnanie, ale presadzovali sa len veľmi ťažko.

V druhej tretine sa snažili "Záhoráci" o vyrovnanie. To sa im podarilo v 23. min zásluhou Stielera. Domáci od tejto chvíle prevzali kontrolu nad hrou a ďalšími dvoma gólmi otočili skóre zápasu. Najskôr sa dostal do samostatného úniku Mráz, ktorý v oslabení strelou pomedzi Kalembove betóny poslal "Záhorákov" vôbec po prvý raz v sérii do vedenia. O ďalšie dve minúty pridal presný zásah Preisinger, ten zakončil spoluprácu celej formácie strelou do odkrytej bránky - 3:1. Domáci mohli pridať i ďalšie góly, Kudrna navyše nepremenil trestné strieľanie. Bystričania v druhej časti nedostali veľa priestoru, až v závere tejto tretiny. Domáci však odolali šanciam Luntera i Konečného.

V tretej tretine najskôr pokračovala výborná hra domácich. Hráči Skalice kontrolovali hru až do 46 min, keď znížil Hudec. Hostia zacítili šancu na vyrovnanie a dostali domácich pod obrovský tlak. Hokejisti Banskej Bystrice však nevyužili ani ponúknuté presilové hry. Domáci sa naopak dostávali do otvorenej obrany "baranov" a 56. min využil prečíslenie T. Mikúš - 4:2. Hostia sa v závere ešte pokúsili o hru bez brankára, no na výsledku sa už nič nezmenilo. Skalica znížila stav štvrťfinálovej série na 1:2.

HK 36 Skalica - HC´05 Banská Bystrica 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) - stav série 1:2
Góly: 23. Stieler (B. Jankovič, R. Kropáč), 27. B. Mráz (Trška, M. Lipovský), 29. M. Preisinger (Lažo), 56. T. Mikúš (Trška) - 4. White (Saracino, Veilleux), 46. M. Hudec (Rapáč, White)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: D. Konc, Kubuš - Tvrdoň, Výleta, 1811 divákov
Zostavy:
Skalica: M. Lipovský - Vyrůbalík, Barák, Gründling, Trška, T. Staňo, M. Sloboda, Luža, L. Kozák - Lažo, R. Školiak, Obdržálek - Kutálek, B. Mráz, Šátek - R. Kropáč, Stieler, B. Jankovič - Kudrna, T. Mikúš, M. Preisinger
Banská Bystrica: Kalemba - Lepine, Saracino, James Martin, Macháček, Kania, Bambúch, Rosandič, Lamper - M. Hudec, White, Zigo - Kafka, Heizer, Handlovský - Lunter, R. Konečný, Rapáč - Veilleux, T. Matoušek, Kadura


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok