Hoenessovým nástupcom v Bayerne je Herbert Hainer

SITA TA3
14.3.2014 16:27

Nástupcom Uliho Hoenessa v pozícii prezidenta futbalového Bayernu Mníchov sa stal Herbert Hainer. Päťdesiatdeväťročný šéf spoločnosti Adidas dostal na piatkovom mimoriadnom zasadnutí správnej rady Bavorov jednohlasnú podporu a s okamžitou platnosťou bude vykonávať funkciu prezidenta Bayernu.

"Uli Hoeness mal vždy Bayern Mníchov na prvej priečke, všetko podriadil klubu. Má obrovské kvality ako človek i vodca. Hovoria zaňho výnimočné výsledky, a to nielen na ihrisku. Hoeness vybudoval z Bayernu Mníchov jeden z najúspešnejších a najatraktívnejších klubov na svete," uviedol v stanovisku Hainer.

Uli Hoeness rezignoval z funkcie pre daňové úniky. Súd rozhodol o jeho odňatí slobody na tri a pol roka. Šesťdesiatdvaročný funkcionár akceptoval trest, neodvolá sa proti rozsudku a pôjde za mreže. Hoenessaobvinili, že pripravil štát o 3,5 milióna eur, keď na nepriznanom účte vo švajčiarskej banke ukrýval príjem 33 miliónov eur. Majster sveta z roku 1974 sa v apríli 2013 sám prihlásil nemeckým úradom a v pondelok na súde vyhlásil, že na daniach v skutočnosti nezaplatil 18,5 milióna eur. Vyšetrovateľ však vyrukoval s číslom ešte oveľa vyšším - 27,2 milióna eur. Obhajoba toto tvrdenie nenapadla.

Prokurátor zdôvodnil návrh aj tým, že obžalovaný majiteľ norimberskej prevádzky na výrobu klobás Hoenessvo svojej výpovedi nepovedal celú pravdu. Hoeness získal s nemeckou reprezentáciou aj titul európskych šampiónov v roku 1972, s mníchovským Bayernom trikrát za sebou vyhral Európsky pohár majstrov (1974 - 1976) a keď pre chronické problémy s kolenami ukončil kariéru, ako 27-ročný sa stal najmladším bundesligovým generálnym manažérom. Prezidentom Bayernu bol od 27. novembra 2009.

Témy: Bavorov Adidas
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok