Zvolen i Martin doma prehrali o gól

SITA TA3
12.3.2014 23:15

Tretí štvrťfinálový zápas medzi Nitrou a Zvolenom sa začal pod Pustým hradom vo svižnom tempe. Oba tímy si vytvorili príležitosti hneď v úvode, najväčšie spálili domáci, ktorí sa v 52. sekunde dostali do prečíslenia 2 na 1, Podkonický poslal puk P. Zuzinovi, ktorý nemal dobrú streleckú mušku.

Zvolen i Martin doma prehrali o gól
SITA

Na opačnej strane pohrozili o 20 s neskôr pred Šimkom Kováčik a J. Ručkay. V 2. min nemieril presne pred Kristanom ani voľný Hebar a v 4. min to márne skúšal pred gólmanom HKM dvakrát L. Novák. Zvolenčania hrali potom tri presilovky v rade a druhú využili. Prudkú prihrávku Škvaridla usmernil do žrde korčuľou nešťastne Bajtek, puk sa následne od brankára dostal za čiaru - 1:0. Početná výhoda sa neskôr naskytla aj Nitranom, najväčšiu šancu nevyužil L. Novák. Vyrovnať mohli hostia aj v 18. min, keď sa rútili na bránku v prečíslení 3 na 1, ale Mráz neprihral a Šimka puk po jeho strele neprekvapil.

Po prestávke hokejisti spod Zobora pokračovali v druhej presilovke a Tománek sa ocitol v dobrej pozícii, zblízka neuspel. V 26. min to skúšal H. Ručkay, no zaujímavejší bol individuálny prienik Tománeka o 3 min neskôr i keď bez efektívnej koncovky. Domáci pohrozili až v polovici zápasu. Hraško strieľal spoza kruhu a trafil žrď. Väčšiu aktivitu však prejavovala Nitra a vyplatilo sa. V 32. min vystrelil spoza kruhu Ordzovenský a po teči Lelkeša puk skončil za Šimkom - 1:1. Úradujúci majster zdvihol hlavu a v 34. min vyrovnal. Najprv sa dostal pred Kristana z ľavej strany Brabenec, brankár Nitry bol pozorný, no o niekoľko sekúnd nemal nárok na bekhend Hraška, ktorý tiesnený zužitkoval šikovnú prihrávku P. Zuzina - 2:1. Hostia opäť prepli na vyššie obrátky a vytvorili si gólové príležitosti. V ich zahadzovaní sa predbiehali Tománek, Bača a Bajtek. Pred prestávkou však pohrozili aj "bryndziari". Pred nitrianskym brankárom postupne neuspeli Koren, Čanky a Ďaloga.

V tretej tretine najprv pohrozili zvolenskí hokejisti, konkrétne P. Zuzin a Hraško, no tešili sa zverenci trénera Stavjaňu. V 45. min po chybe P. Zuzina išiel puk na hokejku H. Ručkaya, ktorý vystrelil nad bránku, no z dorážky sa presadil Kováčik - 2:2. O 41 sekúnd privodil obrat po prihrávke Bajteka voľný Segľa, pred bránkou nemal problém pokoriť Šimka - 2:3. Domáci sa dlhšie spamätávali z týchto úderov, do šance sa dostal až v 53. min Podkonický, sám pred Kristanom neuspel. Tréner Turek siahol po oddychovom čase 65 sekúnd pred koncom tretieho dejstva a odvolal brankára, ale ani v šestici tím spod Pustého hradu neuspel a prehral aj tretí štvrťfinálový duel.

Hokej - Tipsport extraliga - Slovnaft play-off - štvrťfinále - tretí zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

HKM Zvolen - HK Nitra 2:3 (1:0, 1:1, 0:2) - stav série: 0:3
Góly: 9. Škvaridlo (J. Hertl), 34. Hraško (P. Zuzin) - 32. Lelkeš (Ordzovenský), 45. Miroslav Kováčik (H. Ručkay), 46. Martin Segľa (Bajtek)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, P. Stano - Gajan, M. Smrek, 1816 divákov

Zostavy:
Zvolen: M. Šimko - Juraško, Obšut, Hraško, Safronov, L. Pokovič, J. Hertl - P. Zuzin, Brabenec, A. Podkonický - Koren, Hebar, Martin Ďaloga - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Škvaridlo - Puliš, Čanky, Síkela
Nitra: Kristan - Nádašdi, Ordzovenský, D. Milo, M. Bača, M. Novák, F. Kuzma, Ďurkech - L. Novák, Stümpel, R. Tománek - J. Ručkay, Miroslav Kováčik, H. Ručkay - Bajtek, T. Chrenko, Martin Segľa - Piačka, Lelkeš, R. Mráz

MHC Mountfield Martin - HC Košice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok