Košice na ľade rozstrieľali Martin

SITA TA3
8.3.2014 20:54

Košičania vstúpili do prvého štvrťfinálového stretnutia ofenzívne. Už v úvodných sekundách mal šancu Bartánus a v prvej minúte otestoval Dzubinov postreh Jenčík. Domáci sa dostali do vedenia v 8. min. Bartoš prevzal puk na vlastnej modrej, potiahol ho cez celé klzisko a bekhendom otvoril účet.

Hokej - Tipsport extraliga - play-off - štvrťfinále - prvý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

HC Košice - MHC Martin 6:1 (1:0, 1:1, 4:0) - stav série 1:0

Góly: 8. P. Bartoš (Kolba, Klouček), 25. Bicek (Svatoš), 43. Jokeľ (Češík, Hinďoš), 45. Deyl (P. Bartoš, R. Jenčík), 48. M. Bartánus (P. Bartoš, R. Jenčík), 58. Jokeľ (Štrbák) - 27. Galamboš

Vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše: T. Hrnka 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku - I. Ďatelinka 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:1, rozhodovali: D. Konc, M. Novák - Bednár, Snášel, 2957 divákov

Zostavy:

Košice: Staňa - Kolba, Klouček, Štrbák, E. Černák, Deyl, Cebák - Bicek, T. Hrnka, M. Bartánus - Svatoš, P. Bartoš, R. Jenčík - Sojčík, Češík, Skalický - Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš

Martin: Dzubina - Brcko, Matejka, I. Ďatelinka, Rusina, A. Novotný, Perniš, Popela, Tupý - L. Klíma, Kolena, Themár - Markovič, Galamboš, Važan - Suja, Pokrivčák, Finsterle - J. Cíger, Dírer, Rožník

Košičania vstúpili do prvého štvrťfinálového stretnutia ofenzívne. Už v úvodných sekundách mal šancu Bartánus a v prvej minúte otestoval Dzubinov postreh Jenčík. Domáci sa dostali do vedenia v 8. min. Bartoš prevzal puk na vlastnej modrej, potiahol ho cez celé klzisko a bekhendom otvoril účet. Češík sa potom nepresadil ani na dvakrát. V 12. min to skúšal Suja, ale Staňa bol pozorný. Na opačnej strane potom Bicekov pokus vyrazil Dzubina a pár sekúnd pred záverom prvej tretiny mieril Češík v oslabení tesne vedľa bránky.

V 3. min druhej tretiny mohol v presilovke vyrovnať Galamboš. Hneď z protiútoku Jenčíkova strela Dzubinovi vypadla, ale puk tesne minul bránku. Na 2:0 zvyšoval Bicek v početnej výhode, keď strelou švihom prekonal martinského brankára. V presilovke to potom skúšal aj Bartoš, ale Dzubina sa nenechal prekvapiť. V 27. min spravil Klouček chybu pri rozohrávke a Galamboš v oslabení strelil kontaktný gól. V 38. min sa po individuálnom prieniku dostal Svatoš pred bránku, ale skončil na Dzubinovi. Sojčík potom z dobrej pozície trafil vedľa.

V 3. min tretej tretiny Češík našiel Jokeľa, ten po pohotovej a presnej koncovke zvýšil na 3:1. V 45. min hrali Košičania v početnej výhode a Deylov šikovný teč znamenal štvrtý gól. V 48. min využili domáci tretiu presilovku v zápase. Po Bartošovej prihrávke sa presadil osamotený Bartánus a martinský tréner Babka si musel vziať oddychový čas. V 58. min sa peknou individuálnou akciou v oslabení blysol Jokeľ a na jej konci kapituloval Dzubina šiestykrát v zápase. Košičania sa ujali vedenia 6:1, áver sa už len dohrával, domáci si bez problémov ustrážili päťgólový náskok.

Hlasy:

Anton Tomko (tréner Košíc): "Od začiatku sme hrali s nasadením. Vylúčenie nášho hráča do konca stretnutia nám rozhodilo zostavu, museli sme improvizovať. Za stavu 2:0 sme potrebovali dať ďalší gól, aby sme sa upokojili. Ten neprišiel. Naopak, spravili sme chybičku v strednom pásme a Martin ju využil. Po treťom góle sme pridali ďalšie po pekných akciách. Čo je podstatné, v sérii vedieme a musíme sa pripraviť na ďalší zápas."

Daniel Babka (tréner Martina): "Už v štvrtej minúte sme prišli o nášho najproduktívnejšieho hráča Markoviča, čo, samozrejme, našu hru poznačilo. Košice v prvej tretine k hráčom pristupovali veľmi rýchlo, boli silnejší v osobných súbojoch. V druhej tretine sme mali za stavu 2:1 pre domácich niekoľko príležitosti na vyrovnanie, v presilovke puk tancoval na bránkovej čiare. Ak by sa nám podarilo vyrovnať, zápas by sa zrejme vyvíjal inak. Zlomový gól bol na 3:1, potom sme dostali ďalšie a bolo to vybavené. V play-off musíme našu hru zjednodušiť, nesmieme toľko držať puk."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok