Polícia odstránila tábor hnutia Obsaďte San Francisco

TASR
8.12.2011 06:42

Polícia dala demonštrantom z hnutia Obsaďte San Francisco (Occupy San Francisco) päť minút na pozbieranie si vecí, potom strhla zhruba 100 stanov a zatkla 70 ľudí. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra AP.

Polícia odstránila tábor hnutia Obsaďte San Francisco

K policajnému zásahu v San Franciscu došlo v utorok v noci miestneho času. V skorých ranných hodinách zostali na mieste asi dve desiatky policajtov. Na akcii sa zúčastnilo vyše 100 príslušníkov bezpečnostných síl.

Hnutie proti sociálnej nerovnosti a nenásytnosti korporácií - Obsaďte Wall Street (Occupy Wall Street) - sa začalo pred dvoma mesiacmi na Manhattane v New Yorku a rozšírilo po celých Spojených štátoch.

Polícia už odstránila táboriská demonštrantov v mnohých amerických mestách. V niektorých prípadoch zasahujúci policajti použili paprikový sprej a slzotvorný plyn, aby prinútili demonštrantov opustiť stany.

V mnohých prípadoch boli tábory v mestách posúdené ako zdravotné riziko a prekážka pre miestnych obchodníkov. V utorok polícia odstránila aj tábor demonštrantov a bezdomovcov v New Orleanse.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok