Maduro prerušil diplomatické styky s Panamou

SITA
6.3.2014 06:47

Venezuelský prezident Nicolás Maduro prerušil diplomatické vzťahy s Panamou a zmrazil vzájomné ekonomické väzby. Rozhodnutie nasledovalo po tom, čo Panama požiadala o stretnutie Organizácie amerických štátov (OAS) s cieľom prediskutovať venezuelskú krízu.

Maduro prerušil diplomatické styky s Panamou
SITA

Maduro rozhodnutie oznámil v prejave k latinskoamerickým hlavám štátov počas podujatia pri príležitosti prvého výročia úmrtia bývalého lídra Huga Cháveza. Panamský prezident Ricardo Martinelli vyjadril nad krokom Madura počudovanie a dodal, že by sa nemal snažiť takto zakrývať realitu. Na Twitteri napísal: "Panama len dúfa, že táto bratská krajina nájde pokoj a posilní svoju demokraciu", uvádza portál stanice BBC.

Venezuelou aktuálne otriasajú spoločenské nepokoje, ktorých motiváciou je nespokojnosť s Madurovou vládou. Pri zrážkach s políciou zomrelo v uplynulých troch týždňoch už najmenej 18 ľudí. Maduro obvinil Panamu po jej výzve o stretnutie štátov OAS z konšpirácie s cieľom zvrhnúť jeho vládu. Prezident Martinelli jeho slová označil za neakceptovateľné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok