Pánik sa vracia do prvého tímu Tampy, Rangers a Lightning si vymenili kapitánov

TASR
5.3.2014 18:53

Slovenský hokejista Richard Pánik sa vracia do prvého tímu Tampy Bay Lightning. Prvou veľkou transakciou počas záverečných hodín prestupového obdobia v NHL bola výmena dlhoročnej opory Tampy Bay Martina St. Louisa do New Yorku Rangers.

Pánik sa vracia do prvého tímu Tampy, Rangers a Lightning si vymenili kapitánov

Vedenie klubu NHL ho v stredu povolalo z farmy v Syracuse (AHL), opačnou cestou putoval ruský útočník Vladislav Namestnikov. Informoval o tom portál syracuse.com.

Pánik si vypýtal návrat do profiligy svojími kvalitnými výkonmi v rezervnom mužstve, v trinástich dueloch v drese Syracuse Crunch strelil tri góly a pridal k nim osem asistencií. V hlavnom tíme Tampy Bay by mal 23-ročný krídelník zostať do konca základnej časti i na prípadné vyraďovacie boje. Účastník ZOH v Soči tak nadviaže na svoje pôsobenie v tíme "bleskov" z prvej polovice základnej časti, keď v 39 zápasoch NHL zaznamenal 11 bodov (2+9).

Rangers a Lightning si vymenili kapitánov

Vedenie Lightning za svojho najproduktívnejšieho hráča získalo od newyorského klubu krídelníka Ryana Callahana plus podmienený výber v 2. kole tohtoročného a voľbu v 1. kole budúcoročného draftu. Oba tímy si tak vymenili svojich kapitánov. Informovala o tom kanadská televízna stanica TSN.

St. Louis je držiteľom Stanley Cupu ako i Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča sezóny 2003/2004. V minulej skrátenej sezóne bol najproduktívnejším hráčom základnej časti a vedie aj tímovú produktivitu v aktuálnom ročníku (29 gólov a 61 bodov). Na olympijskom turnaji v Soči získal s kanadskou reprezentáciou zlatú medailu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok