Snajperi mohli byť z opozície, naznačuje nahrávka s Ashtonovou

SITA
5.3.2014 17:40

Estónske ministerstvo zahraničných vecí v stredu potvrdilo originalitu uniknutej nahrávky medzi šéfom rezortu Urmasom Paetom a šéfkou európskej diplomacie Catherine Ashtonovou. V nej malo odznieť, že ľudí, ktorí vo februári strieľali na demonštrantov na kyjevskom námestí, najali lídri protivládnych nepokojov.

Snajperi mohli byť z opozície, naznačuje nahrávka s Ashtonovou
SITA

Rozhovor sa mal podľa informácií zverejnených portálom ruskej televízie RT odohrať minulý týždeň po Paetovom návrate z Kyjeva koncom februára. Nahrávku údajne zverejnili príslušníci ukrajinskej tajnej služby lojálnych parlamentom zosadenému prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi.

Paet sa mal v telefonickom rozhovore vyjadriť, že existuje "stále silnejšia a silnejšia vedomosť, že za snajpermi nebol Janukovyč ale niekto z novej koalície". Podľa jeho slov dôkazy ukazujú, že rovnakí strelci zabíjali policajtov aj demonštrantov. Ashtonová mala reagovať slovami: "No, to je, to je hrozné."

Násilnosti medzi vládnymi silami a demonštrantmi z druhej polovice februára si vyžiadali takmer sto mŕtvych a stovky zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok