Minnesota siahla po Bryzgalovovi, Fasth do Edmontonu

SITA
4.3.2014 21:07

V hokejovom klube Minnesota Wild nesiahli ani po Jaroslavovi Halákovi, ani po Martinovi Brodeurovi, ale po Iľjovi Bryzgalovovi. Tridsaťtriročný Rus by mal vytvoriť brankársky tandem spoločne so súčasnou jednotkou tímu Darcym Kuemperom.

Minnesota siahla po Bryzgalovovi, Fasth do Edmontonu
SITA

Bryzgalov prichádza do Xcel Energy Center z Edmontonu výmenou za výber vo štvrtom kole tohtoročného draftu. Informuje o tom server NHL. Ide o pomerne prekvapujce rozhodnutie vedenia Wild, keďže v uplynulých dňoch sa objavili na viacerých zámorských serveroch správy o tom, že Minnesota má veľký záujem o Slováka Haláka a kanadského veterána Brodeura. Brankárskou jednotkou Minnesoty bol až do nového roka Josh Harding, potom však musel prerušiť kariéru po diagnóze skleróza multiplex.

"Bryzgalov je kvalitný gólman, ktorý dodá potrebnú skúsenosť do nášho tímu brankárov," uviedol generálny manažér Wild Chuck Fletcher.

Ďalšou brankárskou zmenou pred stredajšou uzávierkou prestupov v NHL je presun Švéda Viktora Fastha z Anaheimu do Edmontonu. Odchodom Fastha získal Anaheim právo výberu v piatom kole draftu 2014 a treťom kole budúcoročného draftu. Tridsaťjedenročný Fasth odchytal v tejto sezóne v drese momentálne najlepšieho tímu NHL iba päť zápasov, lebo ho trápili zranenia. Fasth bol hviezdou Švédov na MS 2011 na Slovensku, kde "Tre kronor" podľahli vo finále Fínom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok