V súboji Košíc so Skalicou ťahali hostia za kratší koniec

TA3 SITA
2.3.2014 22:09

V 4. min sa po individuálnej akcii dostal cez skalickú obranu dostal Jenčík, ale chýbala mu koncovka. V 15. min v oslabení Bartánus nezasunul puk do prázdnej bránky. Skaličania potom ťažili z početnej výhody o dvoch hráčov.

V súboji Košíc so Skalicou ťahali hostia za kratší koniec
TASR

Hokej - Tipsport extraliga - 53. kolo:

HC Košice - HK 36 Skalica 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)

Góly: 20. R. Jenčík (P. Bartoš, Štrbák), 20. M. Bartánus (T. Hrnka), 29. R. Jenčík (Štrbák, P. Bartoš), 31. Štrbák (P. Bartoš), 55. M. Bartánus (Sojčík, Bicek) - 16. Trška (Kutálek, L. Kozák), 17. Obdržálek (Lažo, R. Kropáč) 
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolín - Bednár, Snášel, 3112 divákov 

Zostavy:

Košice: Staňa - Kolba, Klouček, Deyl, Štrbák, Cebák, M. Macejko, Černák - Bicek, T. Hrnka, M. Bartánus - Spilar, P. Bartoš, R. Jenčík - Matis, Boltun, Gmitter - Zikmund, Sojčík, Skalický

Skalica: M. Lipovský - Vyrůbalík, L. Kozák, Krejčiřík, Trška, M. Srnec, T. Staňo - Mikéska - Obdržálek, R. Školiak, Lažo - Šátek, B. Mráz, Kutálek - B. Jankovič, Stieler, R. Kropáč - M. Sloboda, F. Novák, M. Preisinger 

V 4. min sa po individuálnej akcii dostal cez skalickú obranu dostal Jenčík, ale chýbala mu koncovka. V 15. min v oslabení Bartánus nezasunul puk do prázdnej bránky. Skaličania potom ťažili z početnej výhody o dvoch hráčov. V 16. min pálil bez prípravy Trška - 0:1. V pokračujúcej presilovke potom pridal druhý gól Záhorákov po strele od modrej Obdržálek. Aj Košičania sa presadili v presilovke. V 20. min znížili na rozdiel gólu po pohotovom zakončení Jenčík. O 21 sekúnd nato bolo vyrovnané, keď sa zblízka presadil Bartánus.

V 3. min druhej tretiny namieril Bicek dvakrát do žŕdky. Na opačnej strane Staňa zneškodnil Školiakov nájazd. V 29. min potrestali domáci vylúčenie Staňa, keď Jenčík tečoval strelu Štrbáka. Gól odobril aj videorozhodca. V polovici zápasu mali domáci výhodu o dvoch hráčov a pridali v nej štvrtý gól. Ujala sa nekompromisná a presná strela kapitána Štrbáka. Poistiť vedenie svojho tímu mohol Hrnka, ktorého bekhend zlikvidoval Lipovský. Ten si poradil aj s vyloženou šancou Spilara.

V 6. min tretej tretiny Staňa zneškodnil nebezpečný Lažov pokus. Domáci Bartánus sa potom dostal do nájazdu, ale nemieril presne. Vynahradil si to však v 55. min, keď mu puk posunul Sojčík a Bartánus upravil na konečných 5:2. 

Hlasy:

Anton Tomko (tréner Košíc): "Skalica ukázala, prečo v posledných kolách bodovala, robila nám problémy v našom útočnom pásme. Spravili sme zbytočné fauly, ktoré Skaličania využili na strelenie dvoch gólov. V krátkom čase sa nám potom podarilo vyrovnať, povedali sme si potom, čo musíme zlepšiť a chlapci si dali povedať. Pridali sme ďalšie dva góly a Skalicu sme už do ničoho vážnejšieho nepustili."

Andrej Výboh (tréner Skalice): "Po sérii víťazstiev sme chceli nadviazať na predchádzajúce výkony. V prvej tretine sme sa dostali v presilovke do vedenia, ale po našich chybách súper veľmi rýchlo vyrovnal. Domáci potom zvýšili tlak a pohyb, vypracovali si množstvo šanci. Po našich útočných fauloch sme súperovi ponúkli presilovky, ktoré maximálne zužitkoval. Súper, hoci sme zvýšil dôraz v defenzíve, stále dominoval a vyhral zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok