Banská Bystrica si hravo poradila s Žilinou

TA3 SITA
2.3.2014 22:02

Žilinčania začali pod Urpínom svižne. Už v druhej minúte Tomas preveril Kalembu. Domáci mohli odpovedať v šiestej minúte, no Heizer pred Peksom neuspel. O dve minúty neskôr na opačnej strane Klouda nestihol puk dostať do odkrytej časti bránky.

Hokej - Tipsport extraliga - 53. kolo:

HC‘05 Banská Bystrica - MsHK DOXXbet Žilina 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)

Góly: 17. Veilleux (Rapáč, Zigo), 23. Zigo (Veilleux), 44. Matoušek (Veilleux, Kadura), 45. Heizer (Rapáč, Kafka), 55. White (R. Konečný) - 15. R. Tomas (A. Lipovský, Klouda) 
Vylúčení: 3:2 na 2 min, navyše: Bambúch 10+DKZ za nešportové správanie - R. Jarolín a R. Tomas 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, D. Konc - P. Šefčík, Sčensný, 1108 divákov 

Zostavy:

Banská Bystrica: Kalemba - Lepine, Saracino, James Martin, Rosandič, Kania, Bambúch - M. Hudec, White, R. Konečný - Kafka, Heizer, Rapáč - Lamper, Zigo, Lunter - Veilleux, Matoušek, Kadura - Handlovský

Žilina: Peksa - E. Bagin, Ďurák, Marcel Šterbák, Ostrčil, M. Leško, Martin Chovan, Leško - Drevenák, R. Jarolín, T. Varga - A. Lipovský, Klouda, R. Tomas - Marek Slovák, Valášek, Kalla - od 17. min Linet 

Žilinčania začali pod Urpínom svižne. Už v druhej minúte Tomas preveril Kalembu. Domáci mohli odpovedať v šiestej minúte, no Heizer pred Peksom neuspel. O dve minúty neskôr na opačnej strane Klouda nestihol puk dostať do odkrytej časti bránky. Bystričania postupne naberali na obrátkach. Peknú akciu predviedol Rapáč, preštrikoval sa až pred gólmana, ale neprekonal ho. Podobne dopadol aj White. V 14. min sa "barani" dostali do prečíslenia dvoch na jedného, Kadura pekne prihral Rapáčovi, ale ten znovu nenašiel recept na prekonanie Peksu. Prišiel trest, po prihrávke Lipovského prekonal Kalembu strelou spomedzi kruhov nepokrytý Tomas - 0:1. Hokejisti spod Urpína však stihli ešte v prvej tretine vyrovnať. V 17. min poslal Rapáč puk pred bránku, kde sa dobre zorientoval bekhendom Veilleux. Pre kanadského útočníka to bol prvý gól v slovenskej súťaži.

Druhé dejstvo sa začalo domácou presilovkou, v nej najprv nevyužili šance Saracino a Heizer. Až Zigo z dvoch metrov poslal puk do odkrytej žilinskej svätyne - 2:1. V polovici zápasu išiel sám na bránku White, ale pred Peksom pohorel a po ňom v dobrej príležitosti mieril vedľa Kadura. Zvýšiť vedenie Bystričanov potom mohol Handlovský, pekne obišiel bránku a zakončoval, no gólman hostí vytiahol zákrok hokejkou. Predviedol sa aj na konci strednej časti, keď vymazal v šanci Lepina. Hráči spod Dubňa sa nedostali do vyloženej príležitosti.

Úvod tretieho dejstva síce patril žilinským "vlkom", ktorí si vytvorili veľký tlak, ale ako náhle sa z neho domáci vymanili, strelili gól. V 44. min Matoušek dopravil puk do bránky pred Peksom. O minútu neskôr zvýšil na 4:1 Heizer, Rápáč mu prihrával spoza bránky a bystrický center pohotovo zakončil. Hostia potom nevyužili dve presilovky v rade. V hre piatich proti piatim však boli lepší zverenci trénera Országha. Často strieľali, kombinovali a zaslúžene získali tri body. V 54. min po biliardovej akcii ešte Heizer úspešný nebol, no o minútu neskôr White nemal problém skórovať do takmer prázdnej bránky a dal tak gólovú bodku za stretnutím, pretože Drevenák na konci mieril iba do žŕdky. 

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Mali sme ťažký začiatok. Prvá tretina nebola podľa našich predstáv, ale od druhej to už bolo z našej strany o niečom inom. Prebrali sme iniciatívu a boli sme lepším mužstvom. Okrem piatich gólov sme si vypracovali aj ďalšie šance. Zodpovedne sme bránili až do konca zápasu. Vzhľadom na priebeh stretnutia, hlavne posledných dvoch tretín, je naše víťazstvo zaslúžené."

Martin Groma (tréner Žiliny): "Začali sme dobre, boli sme aktívni a išli sme do vedenia, avšak súper využil jednu z mála chýb, ktoré sme spravili a strelil nám gól. Druhá tretina bola vyrovnaná z oboch strán. Bystričania pridali na aktivite a vytvorili si nebezpečné situácie a šance. Hokej sa musel divákom páčiť, bol bojovný. Bohužiaľ, v tretej tretine sme urobili chyby. Nelogicky sme prepadávali a súper to trestal. Nemôže sa nám stať, že dostaneme dva góly do prázdnej bránky. Sú to obrovské individuálne chyby. Ak chceme uspieť v ďalšom zápase, nesmú sa opakovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok