Piešťany rozhodli o víťazstve nad Nitrou až na samostatné nájazdy

TA3 SITA
2.3.2014 21:50

Do stretnutia lepšie vstúpili domáci. Už v 3. min sa zaskvel krásnou individuálnou akciou Lelkeš, ktorý sa preštrikoval obranou hostí ako nôž maslom a nezadržateľne skóroval. Odpoveď Piešťan nenechala na seba dlho čakať.

Hokej - Tipsport extraliga - 53. kolo:

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 3:4 po sam. nájazdoch (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 3. Lelkeš (D. Milo), 18. L. Novák (Tománek, P. König), 57. H. Ručkay (D. Milo) - 4. Peško (Drgoň), 35. S. Saliji (Peško), 50. Stupka (Rais), rozhodujúci sam. nájazd: Lušňák 
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Bogdaň, Jobbágy, 2369 divákov 

Zostavy:

Nitra: Kristan - D. Milo, Pavlíček, P. König, Ordzovenský, M. Novák, F. Kuzma, M. Bača - H. Ručkay, Miroslav Kováčik, J. Ručkay - L. Novák, Stümpel, Tománek - Pupák, T. Chrenko, Martin Segľa - Bajtek, Lelkeš, R. Mráz

Piešťany: Šúrek - Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník - S. Saliji, Peško, Lušňák - T. Melichárek, Mišura, F. Hudec - Haring, Hamrák, Románek - Chylo, V. Nemec, Stupka 

Do stretnutia lepšie vstúpili domáci. Už v 3. min sa zaskvel krásnou individuálnou akciou Lelkeš, ktorý sa preštrikoval obranou hostí ako nôž maslom a nezadržateľne skóroval. Odpoveď Piešťan nenechala na seba dlho čakať. O 69 sekúnd neskôr počas presilovej hry ukážkovo trafil od modrej Leško a bolo vyrovnané. V závere tretiny Nitra zvýšila aktivitu a odmenou im bol vedúci gól. Po Tománkovej prihrávke sa na dvakrát presadil Lukáš Novák - 2:1.

Druhá tretina priniesla z oboch strán ofenzívny hokej. Viac gólových príležitostí mali síce domáci, no paradoxne gólu sa dočkali hostia. V 35. min pretlačil puk za Kristana odchovanec hokeja pod Zoborom Samir Saliji a na ukazovateli skóre svietil nerozhodný stav 2:2. Nakloniť misky váh na stranu Nitry sa ešte pred druhou prestávkou snažil Tománek, ale svoj samostatný nájazd nedotiahol do zdarného konca.

V tretej tretine sa hra pritvrdilo. Na ľade sa odohrávalo množstvo osobných súbojov. Takýto priebeh vyhovoval viac hosťom. Navyše desať minút pred koncom tretej tretiny sa po prihrávke Raisa presadil Stupka a pod Zoborom sa schyľovalo k prekvapeniu. Nitrania si však v zostávajúcom čase vypracovali obrovský tlak, z ktorého vyťažili vyrovnávajúci gól z hokejky H. Ručkaya.

Zápas dospel do predĺženia, no ani to neurčilo víťaza zápasu. Najbližšie ku gólu bol po prihrávke Baču krídelník Lukáš Novák, ale z dobrej pozície trafil žrď. V samostatných nájazdoch sa presadili len hostia. Kristana prekonali Lušňák a Hamrák. Piešťany si po víťazstve 4:3 po samostatných nájazdoch pripísali do tabuľky cenné 2 body. 

Hlasy:

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Bol to pre nás posledný zápas doma pred play-off. Nechceli sme postaviť rezervu, ale nakoniec sa ukázalo, že sme asi mali. Tá by asi dnes predviedla lepší výkon ako niektorí naši hráči. Chlapci sa chceli ukázať pred divákmi. Veľa improvizovali, bolo tam veľa akcií, ktoré sme nenacvičovali ani na tréningu: bez ťahu na bránku, bez zakončenia. Náš výkon bol nemastný-neslaný. Generálku pred play-off som si predstavoval inak. Ešte hráme zápas v Skalici a verím, že podáme oveľa lepší výkon ako dnes."

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Vedeli sme, že nás v Nitre čaká ťažký zápas. Na domácich sme sa dobre pripravili. Bolo jasné, že súperovi o nič nejde, ale nič nepodcenil a chcel vyhrať. V prvej tretine sme slabo korčuľovali a vedeli sme, že to musíme do ďalšieho priebehu zápasu z lepšiť. V druhej tretine bol prístup našich hráčov iný. Vyrovnali sme na 2:2 a navyše sme ubránili takmer dvojminútovú presilovku piatich proti trom. V tretej tretine sme chceli ubrániť stav, dokonca sa nám podarilo dať gól. V závere sme žiaľ inkasovali a zápas išiel do predĺženia. Chalanom treba poďakovať za výkon a poďakujeme aj brankárovi Šúrekovi."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok