Belasí prehrali svoj predposledný zápas v základnej časti KHL

TA3 TASR
2.3.2014 21:22

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali svoj predposledný zápas základnej časti KHL, keď na ľade domácej Slovnaft arény nestačili v nedeľu na Spartak Moskva 0:3. Hostia vyhrali po 19 dueloch.

Belasí prehrali svoj predposledný zápas v základnej časti KHL
SITA

Zápasu dvoch už istých nepostupujúcich tímov do play off chýbali od úvodu iskra i šance. Zverenci Rostislava Čadu mohli ísť do vedenia v 31. minúte, no Mihálik nepremenil trestné strieľanie a hneď vzápätí udreli hostia, ktorých poslal do vedenia Kulik. V 44. minúte pridal druhý gól Sergejev a o päť minút neskôr definitívny klinec Špirko.

"Belasí" zakončia svoje účinkovanie v základnej časti utorňajším zápasom s chorvátskym Medveščakom Záhreb (19.00 h). Druhá sezóna v KHL sa však pre nich ešte neskončí. Pokračovať budú v Pohári nádeje, ktorý štartuje 7. marca a odohrajú v ňom minimálne dva duely.

Slovan Bratislava - Spartak Moskva 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 31. Kulik (Pešechonov, Medvedev), 44. Sergejev (Lemťugov), 49. Špirko (Sergejev, Lemťugov). Rozhodcovia: Naumov, Šeňov - Pavlov, Meňšich, vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Daňo 5 min za hrubosť - Anderson 5 min za hrubosť, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov.

Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Škoula, Sigalet, Mihálik, Mojžíš, Brejčák, Luža - Šatan, Radivojevič, Hudáček - Miklík, Bližňák, Vondrka - J. Mikúš, Ölvecký, Bartovič - Bakoš, Šťastný, Daňo - T. Mikúš

Spartak Moskva: Šesťorkin – Kulik, Bodrov, Želdakov, Sergejev, Sorokin, Grišin, Jermakov, Mamkin – Kozlov, Kvaša, Volkov – Lemťugov, Wandell, Špirko – Anderson, Nikulin, Toluzakov – Medvedev, Bobrov, Pešechonov

V úvode zápasu si ani jedno z mužstiev nedokázalo vypracovať výraznejší tlak, hra sa prelievala zo strany na stranu a brankári nemali veľa práce. Prvá nebezpečnejšia situácia prišla až v 6. minúte, keď vypálil Vondrka, no brankár hostí si s jeho pokusom poradil. Na druhej strane ohrozili Janusa krátko po sebe Anderson, Pešechonov a Volkov, ale domáci gólman ich pokusy kryl. V 10. minúte išiel na trestnú Lemťugov, Slovan však s presilovkou nenaložil dobre a v jej závere dokonca mohol inkasovať, keď jeho hráčom unikol Anderson, no sám pred Janusom netrafil bránku. V závere si zahrali početnú výhodu aj hostia, ale výraznejšie šance neprišli.

Spartak nepremenil ani výhodu štyroch proti trom v úvode druhého dejstva. Zápasu chýbal náboj a na oboch stranách aj myšlienka a šance, naopak nebola núdza o nepresnosti. Hokejovú krásu sa hráči snažili nahradiť aspoň bojovnosťou a s ďalšími minútami pribúdali tvrdé zákroky. Nerozhodný stav mohol v 30. minúte zlomiť Slovan. Hostia si v závere svojej presilovky nedali pozor na Mihálika, ktorý naskočil z trestnej lavice a rútil sa sám na brankára. Nájazd síce nepremenili, no Kulik ho pri zakončení fauloval a tak nasledovalo trestné strieľanie. Obranca domácich však ani pri ňom Šesťorkina neprekonal. Vzápätí sa potvrdilo príslovie nedáš-dostaneš a Kulik poslal Spartak do vedenia. Gól však zápasu príliš nepomohol a aj po ňom chýbalo hre tempo.
V 44. minúte zvýšili hostia svoj náskok. Lemťugov prihral pred bránku voľnému Sergejevovi, ktorý prestrelil Janusa - 0:2. Bezduchý výkon "belasých" pokračoval aj v ďalších minútach. Svoju nespokojnosť dali jasne najavo aj fanúšikovia, ktorí po druhom góle neustále pískali, a keď v 49. minúte pridal slovenský legionár v službách Spartaka Rastislav Špirko tretí gól, z tribún sa ozval mohutný potlesk. Domáci sa chceli "nakopnúť" aspoň bitkou, ale v ich prospech nevyznel ani pästný súboj, pri ktorom Anderson zložil na ľad Daňa. Závere patril najmä divákom, ktorí skandovali "na toto sa nedá pozerať" a "my chceme hokej" a húfne opúšťali tribúny.

hlas:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Náš dnešný výkon nespĺňal fyzické parametre. Mali sme nedostatočný pohyb a silové prevedenie obranných i útočných súbojov. Hrali sme pomaly, zložito, a preto sa nám nepodarilo streliť ani jeden gól. Môžem povedať, že hráči chceli a snažili sa, no po druhom góle išla dole aj ich psychika a nenašiel sa nikto, kto by to dokázali pozdvihnúť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok