Priaznivci Róberta Bezáka dávajú slúžiť omše k jeho narodeninám

TASR
27.2.2014 13:57

Omša v kostole sv. Anny v Trnave odštartovala dnes napoludnie hlavnú časť bohoslužieb, ktoré dali veriaci slúžiť k narodeninám odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka po celom Slovensku, v Čechách i ďalších krajinách. Bohoslužby k jeho sviatku 1. marca zavŕšia modlitebnú reťaz, ktorá sa za Bezáka koná už od 25. decembra minulého roku.

Priaznivci Róberta Bezáka dávajú slúžiť omše k jeho narodeninám
SITA

Omše dali slúžiť za "zdravie a Božiu milosť pre arcibiskupa Róberta Bezáka pri príležitosti jeho narodenín". Priamo v Trnave až do 6. marca bude osem  bohoslužieb - v bazilike a ďalších kostoloch, vrátane miestnej časti Modranka. Vo štvrtok 20. marca je potom na tento účel zapísaná bohoslužba v Katedrále sv. Jána Krstiteľa, ktorá je domovským stánkom trnavských arcibiskupov, v súčasnosti arcibiskupa Jána Oroscha.

V rámci Slovenska dali veriaci slúžiť najmenej šesť desiatok bohoslužieb, z toho na desiatich miestach v Bratislave a 13-krát v Prešove. V Čechách bude 20 omší, okrem toho 54. narodeniny Róberta Bezáka si pripomenú týmto spôsobom aj v Indii, Taliansku, Kanade, Luxembursku, Nemecku, Rakúsku a USA.

V sobotu 1. marca sa priaznivci odvolaného arcibiskupa stretnú pri modlitbách pred apoštolskou nunciatúrou v Bratislave o 17.30 hodine.

Trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka odvolal pápež Benedikt XVI. za doposiaľ nevyjasnených okolností k 2. júlu 2012. Vlna nesúhlasu veriacich i sympatizantov, ktorá sa zdvihla vzápätí, doteraz neutícha. Bezák odišiel koncom roka 2013 do Talianska. Na stretnutí s pápežom Františkom sa za jeho prijatie prihovorili pred niekoľkými dňami českí a moravskí biskupi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok