Bäckström mal pozitívny test, Švédi sa hnevajú na MOV

TASR
23.2.2014 20:53

Švédsky hokejista Nicklas Bäckström mal na ZOH 2014 pozitívny dopingový test. Podľa internetového portálu sports.yahoo.com zakázanú substanciu obsahoval liek na alergiu, ktorý užíval sedem rokov.

Bäckström mal pozitívny test, Švédi sa hnevajú na MOV
SITA

Elitný center nenastúpil do nedeľného finálového duelu proti Kanade, ktorý Švédi prehrali 0:3. "Nemám čo skrývať. Bol to pre mňa šok a teraz to musím riešiť. Neurobil som nič inak, ako počas minulých siedmich rokov. Pozitívny test som mal po štvrťfinálovom zápase so Slovinskom," reagoval Bäckström, ktorý v NHL oblieka dres Washingtonu Capitals. "Bol som pripravený nastúpiť na najväčší zápas v mojej kariére. Dve a pol hodiny pred stretnutím ma však vyradili. Je to smutné."

"Bola to šokujúca informácia," citovala agentúra AP slová brankára Jhonasa Enrotha. "Dve hodiny pred zápasom som sa dozvedel, že niečo nie je v poriadku. Samozrejme, že sa mi to nepáči. Je to ako v škôlke," reagoval nahnevaný tréner Pär Maarts.

Aj manažér švédskeho reprezentačného tímu Tommy Boustedt hovorí o veľmi nešťastnom načasovaní. "Medzinárodný olympijský výbor ukázal svoju amatérsku tvár a je veľmi smutné, že to ovplyvní Nicklasa a celú hokejovú organizáciu," vyslovil sa na nedeľňajšej tlačovej konferencii. Podľa Boustedta sa politika dostala pred šport. "Načasovanie bolo otrasné. Podľa mňa ide o politické rozhodnutie. Výsledky vedeli už pred dvoma dňami a s oznámením čakali až na chvíľu, keď to bude mať z mediálneho hľadiska najväčší ohlas. Sme veľmi nahnevaní. Podľa nás MOV zničil jeden z najväčších dní v histórii švédskeho hokeja."
Náhradník Henrik Tallinder sa hodinu a pol pred finále telefonicky dozvedel, že bude hrať, pretože Bäckström má "problémy s astmou".

Bäckström sa tak stal šiestym športovcom v Soči, ktorému našli v tele zakázanú látku. Dopingovou kontrolou neprešli bežci na lyžiach Johannes Dürr a Marina Lisogorová, biatlonistka Evi Sachenbacherová Stehleová, bobista William Frullani a hokejista Vitalijs Pavlovs.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok