Švédov vo finále vyzve Kanada

SITA
21.2.2014 20:28

Hokejisti Kanady sa stali druhými finalistami olympijského turnaja v Soči a v nedeľu nastúpia proti Švédom. Kanaďania v zámorskom semifinále zdolali výber USA. Javorové listy pripravili Američanom prvú prehru na turnaji a stále majú šancu obhájiť prvenstvo z Vancouveru 2010.

Švédov vo finále vyzve Kanada
SITA

Hokejisti USA neodplatili súperom prehru z finále predchádzajúceho olympijského turnaja. V Ľadovom paláci Boľšoj sa hral od začiatku svižný hokej, oba tímy si vypracovali viaceré šance, ale dlho sa nevedeli presadiť. Brankári Jonathan Quick i Carey Price predviedli výborné zákroky. Kanaďania mali najmä v úvode viac z hry.

V 22. min poslal strieľanú prihrávku popred bránku Jay Bouwmeester a Jamie Benn šikovne tečoval puk do siete. Kanaďania si potom vypracovali aj ďalšie možnosti na skórovanie, ale proti bol predovšetkým pozorný Quick.

Američania sa nevedeli vyrovnať s pozornou a veľmi tesnou obranou súpera. V tretej tretine netrafil takmer prázdnu bránku Američanov v páde Sidney Crosby, na opačnej strane žiaril Price. V závere hrali hokejisti USA bez Quicka, ale Kanaďania už tesné vedenie ubránili a brankár Price sa tešil v prestížnom zápase z čistého konta.

Výsledok
SEMIFINÁLE (Ľadový palác Boľšoj, Soči)
USA - Kanada 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 22. Jamie Benn (Bouwmeester)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Meier (USA), Sutherland (Kan.) - Deduľa (Biel.), Devorski (Kan.), 11 172 divákov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok