Slalomárka Lukáčová v cieli ležmo, ale tešila sa z aplauzu

TASR
21.2.2014 16:00

Prejsť cieľom poležiačky, to nie je práve ideál olympijskej slalomárky. V prípade Barbory Lukáčovej to však malo svoje čaro - nerátajúc ruskú pretekárku, dostalo sa jej v alpskom areáli "Ružovej osady" najviac diváckeho aplauzu.

Slalomárka Lukáčová v cieli ležmo, ale tešila sa z aplauzu
SITA/AP

Slovenská lyžiarka pádom v 1. kole predčasne ukončila svoju olympijskú púť. "Stálo to za to zísť dole, hore som mala problémy, ale išla som ďalej," povedala pre TASR. V rozbitom hornom "padáku" to hádzalo všetkými pretekárkami s vyššími štartovými číslami. Lukáčová mala 45-ku, vyhodilo ju to príliš do boku a takmer vypadla: "V podstate som sa vracala do trate, ale chcela som to zísť, už len pre tú ohromnú atmosféru. V závere som mala smolu, išla som do toho naplno a slalom je už raz taký... Bohužiaľ, dnes som nemala deň a do cieľa som sa došúchala po snehu."

Jazdeckú chybu však nepripisovala len podmienkam. Nevyšiel jej nájazd zo strminy do rovnejšej časti a bolo čo naprávať: "Lyže mi tam ušli spod zadku. Dostala som sa do mierneho záklonu a ocitla som sa príliš pod bránou. Takže tú rýchlosť, ktorú som tam podľa mňa nabrala dobrú, tak tú som tam aj nechala."

Lukáčová zostala po prejdení cieľovej čiary ešte na okamih ležať na snehu. Nechala tak divákov v napätí a keď vstala, diváci jej aplaudovali viac, ako ktorejkoľvek inej slalomárke: "Vtedy som si v hlave prešla celý ten slalom, potom som vstala a poďakovala divákom. To sa samozrejme nedá opísať, olympiáda je týmto svojská, diváci sú úžasní," rozplývala sa slovenská zjazdárka a pri zmienke o druhom najväčšom aplauze po ruskej pretekárke sa zasmiala: "Ok, tak sa dá povedať, že som urobila všetko preto, aby som zožala druhý najväčší potlesk."

Výsledky - zjazdové lyžovanie:
Slalom žien - 1. kolo (po 60 pretekárkach): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 52,62 s, 2. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) +0,49, 3. Tina Mazeová (Slovin.) +0,67, 4. Bernadette Schildová (Rak.) +0,79, 5. Nastasia Noensová (Fr.) +1,19, 6. Marlies Schildová (Rak.) +1,34, 7. Kathrin Zettelová (Rak.) +1,38, 8. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,43,... 18. Petra Vlhová +3,80, 31. Jana Gantnerová +6,64, Barbara Kantorová a Barbora Lukáčová (všetky SR) nedokončili

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok