Hokejisti Košíc zdolali Nitru 6:3

TA3, SITA
6.12.2011 22:13

HC Košice - HK Nitra 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

V úvode prvej tretiny mal najskôr príležitosť nový košický kapitán Zálešák, mieril však nad bránku. V 5. min netrafil Mlynarovič odkrytú časť nitrianskej svätyne. V 8. min hosťujúci Martin Segľa ani na trikrát nepretlačil puk za Hylákov chrbát. Košičania mohli isť do vedenia po sťahovačke Grona, ktorý sa ocitol osamotený pred Čiliakom, ale neprekonal ho. V 14. min nariadil hlavný rozhodca P. Grečko po faule Fojtika trestné strieľanie a Piatak strelou k ľavej žŕdke ho premenil - 1:0. Mimoriadne kuriózny gól padol v 15. minúte. Pri avizovanom vylúčení hosťujúceho Valčáka brankár Nitry Čiliak vyrazil puk, ktorý letel cez celé klzisko a tým, že sa odrazil od mantinelu, skončil v opustenej košickej bránke. Čiliak bol tak autorom vyrovnávajúceho zásahu.

V druhej tretine mala Nitra viacerých vylúčených hráčov a v 26. min za to pykala pri presilovke piatich proti trom, keď Gron z uhla prekonal Čiliaka - 2:1. V polovici stretnutia pri presilovke trafil Spilar najskôr žŕdku, aby vzápätí zvýšil Piatak na 3:1. V 32. min však domáci nechali G. Salijimu dostatok priestoru, a ten dal kontaktný gól. Domáci potom nevyužili niekoľko príležitostí, ale dočkali sa 51 sekúnd pred druhou prestávkou, keď košické vedenie poistil Pašek.

V 30. sekunde tretej tretiny zvýšil Zálešák na 5:2, ale v 43. min sa Nitre podarilo v presilovke zásluhou Miroslava Štefanku znížiť na rozdiel dvoch gólov. Posledné slovo v zápase mal v 59. min domáci Ján Tabaček, ktorý v 59. min v presilovke strelou do modrej čiary upravil na konečných 6:3.

HC Košice - HK Nitra 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Góly: 14. E. Piatak (z tr. strieľania), 26. S. Gron (Kolba, Michel Miklík), 31. E. Piatak (D. Pašek, M. Novák), 40. D. Pašek (Kolba), 41. Zálešák (Dravecký, Homer), 59. J. Tabaček (Homer, Zálešák) - 16. Čiliak, 32. G. Saliji (Ďurák), 43. M. Štefanka (G. Saliji, T. Hrnka) 
Vylúčení: 6:11 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0 , rozhodovali: P. Grečko - Rovenský, Snášel, 4790 divákov 

Zostavy: 
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, M. Novák, Martin Chovan, M. Takáč - Dravecký, Zálešák, Jenčík - Michel Miklík, S. Gron, Mlynarovič - Spilar, O. Gmitter, P. Bartoš - Marcel Haščák, D. Pašek, E. Piatak 
Nitra: Čiliak - Pavol Gurčík, M. Hruška, Rais, Ďurák, Kružík, M. Bača, Hrudík, König - S. Saliji, Valčák, H. Ručkay - M. Segľa, M. Štefanka, G. Saliji - P. Barinka, Hrnka, Fojtík - Púchovský, Piačka, Grošaft 

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Možno sa budem opakovať, ale zasa sme nepremenili množstvo šancí. V prvej tretine sme mohli dať štyri góly. Puk nám skáče na bránkovej čiare, ale nevieme to premeniť, najmä pri tých príležitostiach nám chýba viac presnosti." 

Ján Jaško (tréner Nitry): "V prvej tretine sme prehrávali. Šťastný gól nám pomohol, hra sa vyrovnala, ale potom sme mali veľmi veľa vylúčených a to nás stalo množstvo síl. Gól domácich na 4:2 bol podľa mňa rozhodujúci."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok