Tvorcov filmu Vlk z Wall Street žalujú pre očierňovanie

SITA
20.2.2014 16:53

Američan Andrew Greene žaluje tvorcov filmu Vlk z Wall Street pre očierňovanie. Bývalý spolupracovník Jordana Belforta, ktorého život snímka zobrazuje, tvrdí, že postava Nickyho "Rugrata" Koskoffa nápadne pripomína jeho osobu.

Tvorcov filmu Vlk z Wall Street žalujú pre očierňovanie
SITA

Navyše Rugrat sa vo filmovom príbehu správa ako nemravný kriminálnik. To údajne právnikovi kazí reputáciu. Od spoločnosti Paramount Pictures, producentov a tiež režiséra Martina Scorseseho preto žiada 25 miliónov amerických dolárov (18 miliónov eur).

Ako uviedol v žalobe Greene, tvorcom snímky Vlk z Wall Street nikdy nedal súhlas, aby vo filme použili fyzickú podobnosť. S postavou Rugrata, ktorého stvárnil herec J. P. Byrne, ho údajne spája parochňa, ktorú nosí aj v skutočnom živote.

O tom, či tvorcovia filmu Vlk z Wall Street nakoniec zaplatia Greenovi požadovanú sumu a stiahnu film z distribúcie, rozhodne súd.

Snímku Vlk z Wall Street (2013) s Leonardom DiCapriom v hlavnej úlohe nakrútili podľa rovnomennej predlohy Jordana Belforta z roku 2007. Film, v ktorom účinkujú aj Jonah Hill, Margot Robbie či Matthew McConaughey, sa stal úspešným po celom svete. Na tohtoročných udeľovaniach cien americkej Akadémie filmových umení a vied zabojuje o päť sošiek, a to aj v kategórii Najlepší film.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.aceshowbiz.com.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok