Snoubordkrosovým kráľom Francúz Vaultier

SITA
18.2.2014 09:21

Dvojnásobného šampióna Setha Westcotta vystriedal na olympijskom snoubordkrosovom tróne Pierre Vaultier. Vo veľkom finále disciplíny, ktorá pred ôsmimi rokmi v Turíne priniesla Slovensku prvú medailu - striebro zo zimných olympijských hier zásluhou Radoslava Žideka, zvíťazil Francúz pred domácim hrdinom Nikolajom Oľuninom, česť USA zachraňoval bronzový Alex Deibold.

Snoubordkrosovým kráľom Francúz Vaultier
SITA/AP

Na technicky náročnej a dažďom premočenej trati v parku extrémnych športov Roza Chutor dosníval už vo štvrťfinále olympijský medailový sen jeden z najväčších favoritov Nate Holland z USA, víťaz januárových X Games. Nepresadil sa ani dvojnásobný majster sveta Alex Pullin z Austrálie.

Američan Westcott, ktorý nenašiel premožiteľa v premiére disciplíny v Turíne 2006 a potom ani na ZOH 2010 vo Vancouveri, sa do Soči nekvalifikoval.

Mužská súťaž snoubordkrosu sa mala pôvodne uskutočniť už v pondelok, pre zlú viditeľnosť ju odložili a skrátili jej formát o jazdy pre nasadenie. Pretekárov nasadili podľa aktuálneho rebríčka Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) a začalo sa priamo osemfinálovými jazdami. 

Výsledky - mužský snoubordkros
Veľké finále: 
1. Pierre Vaultier (Fr.), 2. Nikolaj Oľunin (Rus.), 3. Alex Deibold (USA.), 4. Paul-Henri De le Rue (Fr.), 5. Stian Sivertzen (Nór.), 6. Luca Matteotti (Tal.) 

Malé finále: 
1. Lucas Eguibar (Šp.), 2. Kevin Hill (Kan.), 3. Trevor Jacob (USA)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok