ČSA rušia pravidelné lety z bratislavského letiska

TA3, TASR, foto: ČTK
6.12.2011 13:42

České aerolínie sa rozhodli zrušiť pravidelné lety z Bratislavy a pozastavia aj celú leteckú prevádzku do Popradu a Žiliny.

"Spoločnosť sa k tomuto kroku rozhodla na základe prepadu záujmu slovenských cestujúcich tieto spojenia využívať a prepadu rezervácií na prvý štvrťrok budúceho roka," vysvetľuje hovorkyňa aerolínií Hana Hejsková.

Ďalej priznáva, že toto rozhodnutie ČSA urýchlili minulotýždňové protestné akcie jednej časti pilotov, avizovaná štrajková pohotovosť, a tým potreba zabezpečiť dostatočnú kapacitu na pravidelných linkách z Prahy. "Je to krok, ktorým ČSA reagujú na vývoj trhu a nastupujúcej kríze v Európe," dodala s tým, že aerolinka takýto postup avizovala v novembri, a to v liste odborovým organizáciám a všetkým zamestnancom.

Aj napriek zrušeniu väčšiny liniek sa ČSA rozhodli zostať na slovenskom trhu, a to v prípade letov do metropoly východu krajiny. "Operovanie do Košíc bude pokračovať podľa aktuálneho zimného letového poriadku," konštatuje Hejsková. Túto pravidelnú linku dopravca prevádzkuje sedem dní v týždni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok