Zvolen doma prehral s Trenčínom

SITA, TA3
14.2.2014 21:31

Zvolenčania nastúpili opäť v pozmenenej zostave, tentoraz už s uzdraveným Petrom Zuzinom, ale s ďalšími chýbajúcimi hráčmi Hertlom a Bortňákom. Trenčín v bránke so Slipčenkom pôsobil v prvej tretine kompaktnejším dojmom.

Hokej - Tipsport extraliga - 49. kolo:

HKM Zvolen - Dukla Trenčín 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 37. Ľ. Zuzin (Síkela, M. Jurík) - 29. T. Klíma (Novajovský, Čerešňák), 59. O. Rusnák (M. Habšuda)

Vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše: Podkonický 10 min za napadnutie hlavy a krku - O. Mikula 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Jonák, Müllner - Gavalier, Tornay, 1067 divákov

Zostavy:

Zvolen: M. Šimko - Hraško, Safronov, Ťavoda, J. Mucha, Pichnarčík, L. Pokovič, F. Fekiač - P. Zuzin, Brabenec, Michal Chovan - Síkela, M. Jurík, Ľ. Zuzin - Škvaridlo, V. Fekiač, A. Podkonický - Čanky, Martin Ďaloga

Trenčín: Slipčenko - Bobček, M. Nemčík, Čerešňák, Pozník, Novajovský, M. Habšuda, E. Bednár - Koyš, Troliga, T. Klíma - Komínek, Róbert Petrovický, O. Mikula - T. Lipták, O. Rusnák, Šimíček - D. Hudec, M. Toman, Macejka - Michal Hlinka

Zvolenčania nastúpili opäť v pozmenenej zostave, tentoraz už s uzdraveným Petrom Zuzinom, ale s ďalšími chýbajúcimi hráčmi Hertlom a Bortňákom. Trenčín v bránke so Slipčenkom pôsobil v prvej tretine kompaktnejším dojmom. V 10. min sa ocitol v dvoch príležitostiach Klíma, ale Šimko podržal domáci tím, ktorý málo hrozil i keď častejšie strieľal ako súper.

Hokejový boj prevládal aj v druhej tretine. Góly padli až keď sa na ľade priostrilo, najprv išiel hosťujúci Mikula predčasne pod sprchy za vrazenie Pichnarčíka na mantinel, domáci obranca tiež duel nedohral. Potom si však neudržal na uzde nervy Podkonický a Dukle sa naskytla početná výhoda štyroch proti trom. Trenčania ju patrične využili. V 29. min strieľal od modrej Novajovský a
Klímovi vyšiel teč - 0:1. Majster sa napokon dočkal gólu v 37. min. Rozhodca avizoval vylúčenie trenčianskeho hokejistu, z čoho ťažil Ľubor Zuzin, ktorý spomedzi kruhov poslal puk do odkrytej bránky.

Zvolen ani v tretej tretine neukázal tisícke verných priaznivcov oslnivý hokej. Viac sa tlačili do útoku hostia. V 49. min zaujala zadovka Šimíčka a o pár sekúnd neskôr sa nepresadil zoči-voči Šimkovi Lipták. Potom mal dobrú možnosť Komínek, ale nenašiel recept na brankára. Domáci mohli trestať v 54. min, no Brabenec poslal puk zblízka do žŕdky a o dve minúty neskôr sa to isté podarilo Muchovi strelou od modrej. V závere hrali hokejisti spod Pustého hradu presilovku, ale po chybe Šimka za vlastnou bránkou sa dostal k puku Rusnák a poslal ho napokon za bránkovú čiaru. Videorozhodca odobril gól a Dukla získala na ľade úradujúceho šampióna tri body.

Hlasy:

Július Šupler (tréner Zvolena): "Veľmi ma mrzí táto prehra, ktorú sme si zavinili sami. Boli sme nedôslední v realizácii gólových príležitostí aj presiloviek. Mám výhrady aj k osobnej disciplíne hráčov. Nie je možné, ak hráme 5-minútovú presilovku, aby hráči zle striedali, a potom ešte aj faulovali. Aj keď sme v závere zápasu nastrelili dvakrát žŕdku, nie je možné, aby sme pred koncom duelu inkasovali gól v presilovke. Musíme sa z toho spamätať, v nedeľu máme tréning a míting, kde si všetko zanalyzujeme."

Milan Staš (tréner Trenčína): "V tomto dôležitom zápase o boji v play-off sme išli do Zvolena s dobrou defenzívnou taktikou. Nechceli sme otvárať hru, pretože poznáme ofenzívnu hru Zvolena. Súper má individuality, ktoré dokážu rozhodnúť zápas. Keď sa nám nedarilo, tak nás podržal brankár Slipčenko. Podarilo sa nám ísť do vedenia a rozhodli sme šťastným gólom, keď sme ustáli záver a presilovku súpera. Mali sme nad sebou aj nejakú ochrannú ruku, pretože stálo pri nás veľké šťastie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok