Martin prehral s Košicami

SITA, TA3
14.2.2014 20:49

Na prvý gól čakali diváci iba 55 sekúnd. Jenčíkov pokus sa ešte neujal, ale krátko na to nechali Martinčania Bartošovi príliš veľa priestoru a ten to využil - 1:0. V 6. min to švihom skúsil v presilovke Bartánus, jeho strelu zastavila lapačka Čecha.

Hokej - Tipsport extraliga - 49. kolo:

HC Košice - MHC Mountfield Martin 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Góly: 1. P. Bartoš (Spilar, R. Jenčík), 23. T. Hrnka (Kolba), 38. Spilar (P. Bartoš) - 29. I. Ďatelinka (Važan, Galamboš), 31. Fujerík (z tr. strieľania)

Vylúčení: 10:10 na 2 min, navyše: Kolena (Martin) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolín - Holienka, Snášel, 3225 divákov

Zostavy:

Košice: Staňa - Kolba, Klouček, Deyl, Štrbák, Cebák, Šeda, Macejko - Bicek, Češík, Sojčík - Spilar, P. Bartoš, R. Jenčík - Svatoš, T. Hrnka, M. Bartánus - Hinďoš, Matúš Chovan, Jokeľ

Martin: J. Čech - A. Novotný, Matejka, I. Ďatelinka, Rusina, Tupý, Brcko - Themár, Kolena, Važan - Markovič, Galamboš, J. Suja - L. Klíma, Fujerík, J. Cíger - Šugár, Dírer, Rožník

Na prvý gól čakali diváci iba 55 sekúnd. Jenčíkov pokus sa ešte neujal, ale krátko na to nechali Martinčania Bartošovi príliš veľa priestoru a ten to využil - 1:0. V 6. min to švihom skúsil v presilovke Bartánus, jeho strelu zastavila lapačka Čecha. Martinský gólman sa nenechal prekvapiť ani strelou od modrej z hokejky Kloučeka. V 16. min pri početnej výhode zakončil Svatoš, najskôr málo razantne a potom zblízka nepresne. V závere prvej tretiny nepotrestal Važan slabý dôraz v domácej defenzíve.

V 3. min druhej tretiny vystrelil Kolba. Čech jeho pokus len vyrazil a Hrnka ho pohotovo poslal do bránky - 2:0. Domáci mali potom v krátkom časovom slede troch vylúčených a v 29. min na to doplatili. Pri početnej výhode prestrelil Staňu od modrej Ďatelinka. V polovici stretnutia hrali domáci presilovku, Štrbákovi unikol Fujerík a kapitán "oceliarov" si pomohol nedovolene. Nasledovalo trestné strieľanie a Fujerík našiel medzeru medzi Staňovými betónmi - 2:2. Hostí potom mohol dostať do vedenia Themár, ale mieril vedľa. V 38. min v presilovke Spilar puk len nahodil na bránku a nečakane zaskočil brankára Čecha - 3:2.

V 45. min nemal presnú mušku Bartoš. Spilarov pokus zase zlikvidoval Čech. Brankár Staňa v 52. min pri presilovke zneškodnil šancu Kolenu. Martin mal jedinečnú možnosť vyrovnať, ale nevyužil ani 98 sekundovú presilovku piatich proti trom. Matejka počas nej pálil tvrdo, ale vedľa. Hostia 96 sekúnd pred koncom tretej tretiny si vzali oddychový čas. O vyrovnanie sa pokúsili v power-play, ale gól už nepadol.

Hlasy:

Anton Tomko (tréner Košíc): "Do zápasu sme mali veľmi dobrý vstup, rýchlo sme sa dostali do vedenia. Náš výkon nebol taký, aký by sme chceli. Zakončenie bolo slabé. Za stavu 2:0 sme nedisciplinovanosťou, vylúčeniami ponúkli Martinu až vyrovnanie. Zápas bol rozbitý z množstvom vylúčení na oboch stranách. Podarilo sa nám to, čo sme chceli získať tri body."

Daniel Babka (tréner Martina): "Prvú tretinu sme ustáli, darilo sa nám hrať na štyri formácie. Väčšinou sa do tlaku dostávala Bartošova päťka. V druhej tretine sme sa zlepšili, vyrovnali na 2:2 a vyzeralo to pre nás nádejne. Zlomový moment bol gól domácich na 3:2. V tretej tretine sme si utvorili veľa šancí, ale rozhodujúce bolo, že sme nevyužili presilovku 5 proti 3. Košice sme prestrieľali, ale aj tak odchádzame bez bodu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok