Schumacher má podľa denníka Bild zápaľ pľúc

TASR
12.2.2014 10:01

Bývalý nemecký pretekár formuly 1 Michael Schumacher, ktorý je po páde na lyžiach od decembra v kóme, má podľa denníka Bild zápal pľúc. Lekári sa pokúšajú "Schumiho" dostať z umelého spánku.

Schumacher má podľa denníka Bild zápaľ pľúc
SITA

Nakoľko môže ich snahu pneumónia skomplikovať, nie je zatiaľ jasné.

Podľa nemeckého periodika sa Schumachera snažia lekári prebrať už približne dva a pol týždňa, ale teraz dostáva bývalý pretekár Ferrari a Mercedesu antibiotiká na vyliečenie pľúcneho zápalu. "Nie je jasné, či sa musel prerušiť aj proces prebúdzania," napísal Bild. Schumacherova manažérka Sabine Kehmová odmietla situáciu komentovať.  K téme sa pre Bild vyjadril lekár Heinzpeter Möcke z nemocnice v Hamburgu.

"Pneumónia je veľmi nebezpečné ochorenie, pretože telo dostáva menej kyslíka je oslabené," povedal. "Je to ešte nebezpečnejšie pre pacientov v kóme, pretože zdravý človek kašle a prehĺta niekoľkokrát za minútu bez toho, aby si to všimol. To pľúca chráni," dodal Möcke.


Schumachera navštívil v nemocnici v Grenobli minulý týždeň aj jeho bývalý tímový kolega z Ferrari Felipe Massa. "Chcem som ho vidieť v deň, keď tam neboli žiadne médiá. Stál som pri ňom dlho a pozeral som sa ako spí. Som rád, že som tam bol. Veľmi si želám a prajem mu, aby sa prebudil a bol opäť zdravý," povedal Massa médiám v Sao Paulo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok