Zjazd žien korisťou Gisinovej a Mazeovej

SITA
12.2.2014 09:35

Víťazkami utorňajšieho zjazdu žien na zimných olympijských hrách v Soči sa stali Švajčiarka Dominique Gisinová a Slovinka Tina Mazeová. Obe pretekárky dosiahli rovnaký čas 1:41,57 min. Desať stotín zaostala Gisinovej krajanka Lara Gutová. Po prvý raz v histórii ZOH udelia dve zlaté medaily v disciplíne alpského lyžovania.

Zjazd žien korisťou Gisinovej a Mazeovej
SITA

Mazeová získala svoj premiérový najcennejší kov. Pred štyrmi rokmi vo Vancouveri brala vtedajšia slovinská vlajkonosička striebro v obrovskom slalome aj super G. Teraz v pondelkovej superkombinácii skončila Mazeová na štvrtej priečke, od bronzu ju delila jedna desatina sekundy. Gisinovej premiérová medaila z olympijských hier má zlatý lesk. Dobrú formu naznačila 28-ročná rodáčka z Engelbergu v superkombinácii, kde obsadila piatu pozíciu.

Olympijský zjazd v stredisku Roza Chutor neďaleko Červenej Poľany ešte pokračuje pretekárkami s vyššími štartovnými číslami, medzi ktorými je aj jediná Slovenka Kristína Saalová. Je vysoko nepravdepodobné, že poradie na horných priečkach výsledkovej listiny sa ešte bude meniť. 

Neoficiálne výsledky:
Zjazd žien: 1. Dominique Gisinová (Švaj.) a Tina Mazeová (Slovin.) obe 1:41,57 min, 3. Lara Gutová (Švaj.) +0,10 s, 4. Daniela Merighettiová (Tal.) +0,27, 5. Fabienne Suterová (Švaj.) +0,37, 6. Lotte Smiseth Sejerstedová (Nór.) +0,44, 7. Edit Miklósová (Maď.) +0,71, 8. Julia Mancusová (USA) +0,99

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok