Lajčák s Bartekovou otvorili Slovak Point v Soči

TASR
8.2.2014 10:09

Prestrihunutím pásky v sobotu oficiálne otvorili priestory zariadenia Slovak Point v olympijskom meste Soči. Hlavným aktérom bol podpredseda vlády SR, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák. Pri slávnostnom akte mal prominentnú spoločnosť v osobe členky Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Danky Bartekovej.

Lajčák s Bartekovou otvorili Slovak Point v Soči
SITA

Ešte predtým mal úvodné slovo prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár, ktorý zdôraznil, že slovenská misia už má na ZOH tri pevné body - oficiálnu výpravu, vysunuté pracovisko veľvyslanectva SR v Rusku pre zimnú olympiádu a paralympiádu a: "Dnes otvárame slovenský bod, teda Slovak Point."

Minister Lajčák v krátkom príhovore vyjadril túžbu, aby sa v tomto zariadení oslavoval úspech slovenského športu a zdôraznil: "Som veľmi rád, že aj na tejto olympiáde je miesto, kde sa môžu stretávať športovci, fanúšikovia, novinári i ďalší hostia. Ukázali sme opäť neskutočný zmysel pre improvizáciu. Tento point vznikol na poslednú chvíľu, v zásade za týždeň. Najmä vďaka nasadeniu partnerov. Som rád, že ľudia ukázali patriotizmus a snahu vybudovať niečo, čím sa môžeme pochváliť. Je to veľmi dôstojné miesto."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok