Reprezentácia sa rozlúčila so SR výhrou nad extraligistami

SITA TA3
3.2.2014 21:29

Hokejová reprezentácia Slovenska sa na cestu na zimné olympijské hry do Soči naladila víťazstvom v pondelkovej exhibícii nad výberom Tipsport extraligy 6:3. Súboj bol oslavou slovenského hokeja.

Reprezentácia sa rozlúčila so SR výhrou nad extraligistami
SITA

Hráči oboch mužstiev si dávali pozor v súbojoch s jediným cieľom - nezraniť sa, ale napriek tomu ponúkli divákom viaceré pekné akcie. V reprezentačnom mužstve nastúpilo desať hráčov, ktorí sa predstavia aj pod piatimi kruhmi v Soči. Tím Vladimíra Vůjtka dostal po zápase jednodňové voľno a v stredu absolvuje krátko pred poludním posledný tréning pred podvečernou cestou do olympijského dejiska.

„V prvom rade išlo v tomto stretnutí o to, aby sa diváci zabavili. Potom to bolo aj o tom, aby sme sa dostali do zápasového tempa pred odchodom do Soči. Hrali sme predovšetkým pre divákov. Tento zápas bol exhibičný, nikto nechcel nikoho zraniť. Bol to pre nás aj dobrý tréning,“ povedal v rozhovore pre RTVS počas tretej tretiny Ivan Baranka. 

Vyše 9000 divákov v bratislavskej Slovnaft Arene videlo zaujímavý hokej v typicky exhibičnom duchu. Na rozdiel od iných podobných stretnutí sa však tentoraz na gól čakalo veľmi dlho. V prvej tretine dominovali nad útokmi na oboch stranách brankári Ján Laco a Tomáš Tomek. Reprezentanti boli aktívnejší, ale nepresadili sa ani z jednej z trinástich striel. Oba tímy sa snažili o kombinačnú hru. Skóre otvoril v 24. min Michel Miklík, ktorý sa najlepšie zorientoval pred bránkou.

Útočník Slovana pridal o dve minúty aj ďalší presný zásah. V 34. min ukončil neprestrielnosť Laca Peter König. Potom sa presadili extraligoví hráči Martin Bakoš a Andrej Šťastný, ktorí prekonali už Mareka Šimka. V 36. min nepremenil po sekaní Ďalogu nariadené trestné strieľanie Luntner, ale extraligisti napokon predsa len znížili zásluhou Romana Tomasa.

V 42. min pridal po samostatnom úniku piaty gól reprezentačného tímu Tomáš Záborský. Jaroslav Janus, ktorý sa dostal do bránky reprezentácie v tretej tretine, inkasoval v 50. min, keď sa po chybnej rozohrávke Švarného presadil René Školiak. Po Miklíkovi sa dvakrát v zápase presadil strelecky aj Martin Bakoš, ktorý stanovil aj so šťastím na konečných 6:3 v 57. min. Hráčom vyprevádzal z ľadu mohutný potlesk z tribún. 

Výber Tipsport extraligy viedol reprezentačný asistent a kormidelník Banskej Bystrice Vladimír Országh, ktorý mužstvo zostavil spoločne s fanúšikmi a koučom reprezentačnej dvadsiatky Ernestom Bokrošom. V tíme mu chýbal Jozef Stümpel, ktorý sa ospravedlnil zo zdravotných dôvodov. Kapitánske "céčko" preto dostal Gabriel Spilár. 

Súboj mal aj charitatívny náboj, pred prvým buly odovzdali symbolický šek zástupkyniam Nadácie Kvapka nádeje, ktorá pomáha podporovať liečebné, školské, kultúrne a sociálne potreby chorých detí, predovšetkým postihnutých nádorovým ochorením. Na rovnaký účel pôjdu aj financie z dražby dresov hráčov extraligového výberu na webe Hokej.sk.

V prvej z prestávok sa divákom predstavili hokejisti zo štvrtých ročníkov Slovana Bratislava, ŠHK Hoba Bratislava, HK Ružinov 99 a Akadémie Zdena Cígera. Program spestrili aj speváci Dominika Mirgová s hymnou Nadácie Kvapka nádeje a Kuly s remakom Duchoňovej piesne "Hrám". 

Slovensko - Tipsport extraliga 6:3 (0:0, 4:2, 2:1)
Góly: 24. Miklík (J. Mikúš, Jurčina), 26. Miklík (Bližňák, A. Šťastný), 35. Bakoš, 36. A. Šťastný (Bližňák, Štajnoch), 42. Záborský (Bakoš, T. Marcinko), 57. Bakoš - 34. König (Tománek, Stupka), 38. Tomas (Spilár), 50. R. Školiak (Tománek) 
Vylúčení: 0:0, rozhodovali: Baluška, Kubuš - Šefčík, Valach, 9264 divákov. 

Zostavy:
Slovensko: J. Laco (41. Janus) - Jurčina, Švarný, Baranka, Vydarený, Štajnoch, Marek Ďaloga, V. Mihálik - Miklík, Surový, Bartovič - Radivojevič, T. Marcinko, Záborský - Bakoš, Bližňák, A. Šťastný - Lušňák, J. Mikúš, Ölvecký 
Tipsport extraliga: Tomek (31. M. Šimko) - König, M. Novák, Čerešňák, I. Ďatelinka, Macejko, Nemčík, Rusina, Luža - Stupka, R. Školiak, Tománek - O. Mikula, Spilár, R. Tomas - Lapšanský, Heizer, T. Sýkora - M. Daňo, Kolena, Lunter

Radivojevič sa zranil, o pár dni bude v poriadku

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok