HC Lev zaznamenal v Rige premiérové víťazstvo

SITA, hclev.eu
26.9.2011 20:52

Hráči slovenského tímu účinkujúceho v nadnárodnej KHL HC Lev Poprad si na svoje konto pripísali premiérové víťazstvo, keď v pondelok večer triumfovali v Rige nad miestnym Dinamom 2:0.

HC Lev zaznamenal v Rige premiérové víťazstvo

Zverenci tréner Radima Rulíka k jednému bodu za prehru po samostatných nájazdoch v Mytiščiach pridali ďalšie tri a odpútali sa z dna tabuľky KHL, preskočili trojbodové mužstvá z Čechova či Jekaterinburgu a vyrovnali sa k štvorbodovej Rige. Najbližšie sa hráči HC Lev Poprad predstavia v domácom prostredí, v piatok 30. septembra o 19.00 h SELČ privítajú hokejistov klubu OHK Dinamo Moskva.

Úvod duelu patril hosťom, ale Nagya pri zakončení fauloval jeden z protihráčov a Netíka vychytal Holt. Postupne prevzali opraty duelu do svojich rúk Rižania, ale ani Karsums, Džerinš a K. Redlihs pred Dubom nepochodili. V úvode druhého dejstva dvakrát neuspel Netík a na druhej strane v 27. min opäť zaváhal Karsums. Duba si následne poradil aj so šancou Spruktsa. Na druhej strane vzápätí nepremenili svoje šance Bartečko a Nagy. V 39. min otvoril skóre Špirko, keď rutinérsky zakončil nájazd po peknej prihrávke Pilařa. V treťom dejstve vylúčenie Cibulskisa síce nepotrestal Netík, ale o niekoľko sekúnd neskôr už nezaváhal V. Nedorost po prihrávke Nagya - 0:2. V závere zápasu sa domáci snažili aspoň skorigovať, no Popradčania im to umnou hrou v defenzíve neumožnili.

Výsledok - pondelok:
Dinamo Riga - HC Lev Poprad 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 39. Špirko (Pilař, Štrbák), 46. V. Nedorost (Nagy)
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Buturlin ml., Čerenkov - Parfionov, Tomilov.

Zostava HC Lev Poprad: Duba - Pilař, Štrbák, Sigalet, Hunkes, Mezei, Lewis, Jank - V. Nedorost, Bartečko, Nagy - Da Silva, Chabada, Netík - Rudolf Huna, Ölvecký, J. Mikúš - Špirko, Lundberg, Sekáč - Fabricius

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok