Údajne mučený opozičný aktivista Dmytro Bulatov je v Litve na liečení

TA3 TASR
3.2.2014 16:55

Zranený ukrajinský aktivista Dmytro Bulatov je už v bezpečí litovského Vilniusu. Opozícia zabezpečila jeho prevoz. Budú ho liečiť zo zranení, ktoré utrpel počas demonštrácií. Bulatov tvrdí, že ho neznámi muži údajne mučili a dokonca ho pribili na kríž.

Polícia vyšetruje tvrdenia o zmiznutí 36 demonštrantov

Ukrajinská polícia dnes oznámila, že vyšetruje tvrdenia o zmiznutí 36 demonštrantov. Zoznam nezvestných zverejnila v nedeľu opozičná skupina Euromajdan SOS, podľa ktorej zmizli od polovice januára.
"Informácie sa preverujú a čoskoro bude známe, koľko z týchto ľudí je v skutočnosti nezvestných," informoval hovorca ukrajinského ministerstva vnútra Sergej Burlakov.

Jeden z opozičných aktivistov Dmytro Bulatov minulý týždeň oznámil, že sa stal obeťou únosu a mučenia. Neznámi únoscovia, ako tvrdil, ho vyše týždňa zadržiavali, okrem iného ho pribíjali na kríž a chceli od neho informácie o protestnom hnutí.

Šéf ukrajinskej diplomacie Leonid Kožara ale o incidente pochybuje, uviedla agentúra RIA Novosti. "Fyzicky je tento muž v dobrej kondícii. Jediné, čo má, je škrabanec na líci. Vyzerá to tak, že príbeh o únose a mučení nie je vôbec pravdivý," konštatoval v nedeľu minister.

Predseda Európskej komisie José Manuel Barroso medzitým oznámil, že únia uvažuje o poskytnutí dodatočnej finančnej pomoci pre Ukrajinu. Nepustí sa však do "ponukovej" vojny s Ruskom o vernosť Kyjeva, citovala Barrosa agentúra AP.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok