Graňák má nohu v sádre, jeho účasť v Soči ohrozená

TASR
24.1.2014 22:02

Na zoznam zranených slovenských hokejistov pred blížiacim sa olympijským turnajom v Soči pribudol obranca Dominik Graňák. Zadák Dinama Moskva si v piatkovom zápase s Dinamom Riga (2:4) najprv vylepšil štatistiky o jeden gól, no nakoniec skončil s nohou v sadre a jeho štart na ZOH je vážne ohrozený.

Graňák má nohu v sádre, jeho účasť v Soči ohrozená
SITA

O jeho zranení informovali v piatok večer viaceré ruské médiá s tým, že ide o zlomeninu a že dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára určite nebude štartovať na zimnej olympiáde v Soči. Graňák sa zranil v prvej tretine zápasu a odohral iba 5:58 minút.

"Potvrdiť môžeme, že má úraz členka. Volal som s ním pred hodinou a poslal mi aj röntgenové snímky, má nohu v sadre. Dúfam, že v nedeľu večer sa mu podarí priletieť domov a všetko si to overíme a zhodnotíme," povedal pre TASR lekár slovenskej reprezentácie Vladimír Lupták.

Pre hlavného trénera Vladimíra Vůjteka je to ďalšia rana. Krátko pred štartom februárového turnaja je totiž z jeho pôvodnej nominácie zranená ďalšia štvorica hráčov. Dlhodobo laborujú opory z NHL útočník Marián Gáborík a obranca Ľubomír Višňovský, obranca Slovana Michal Sersen sa po zranení slabín dáva postupne dokopy a Marcel Hossa si pred pár dňami poškodil bočný väz v ľavom kolene.

"O týchto hráčoch máme veľa nového, ale ešte počas víkendu s nimi budeme telefonovať. Konečné vyjadrenie posunieme až na pondelok poobede, kedy by mala byť tlačovka a bude veľa vecí jasných," dodal Lupták.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok