Cibulková rekordmankou na tlačovej besede

SITA
23.1.2014 11:17

Prvá slovenská finalistka v histórii grandslamových turnajov Dominika Cibulková nemá vo svojom najbližšom okolí nikoho, kto by jej poradil so zápasmi takého rangu, aký ju čaká v sobotu v Melbourne proti Číňanke Na Li. Po semifinálovom "krátkom procese" s Agnieszkou Radwanskou 6:1, 6:2 ju však v šatni čakala aj jej veľká priateľka a wimbledonská šampiónka Marion Bartoliová.

Cibulková rekordmankou na tlačovej besede
SITA

A k emóciám a gratuláciám pridala vraj aj zopár prvých tipov.

"Je mojou veľkou inšpiráciou. Boli sme blízke priateľky už vtedy, keď vyhrala Wimbledon, a zostali sme nimi. Viem, ako ťažko pracovala na svojom úspechu, ako veľmi si ho zaslúžila. Keď sa jej to podarilo, povedala som si, že nič nie je nemožné. Už po semifinále prišla za mnou. Objala ma, plakali sme, bola šťastím bez seba," povedala Cibulková v pozápasovom rozhovore zverejnenom na oficiálnej stránke podujatia.

Novinári v Melbourne vylovili o slovenskom tenise z pamäte meno Miloslava Mečířa, tunajšieho finalistu z roku 1989. Ženské odvetvie stále výrazne reprezentuje Daniela Hantuchová. "Som prvá Slovenka v grandslamovom finále. Slováci sú šesťmiliónový národ a všetci mi držia palce. Je to veľká vec," vyhla sa zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka otázke, či prekonala svojich dvoch slávnych krajanov.

Jeden rekord však utvorila určite. Srbská štvrťfinalistka Ana Ivanovičová na tlačovej konferencii použila anglickú frázu "you know" (slovensky "viete") 57-krát, Jennifer Capriatiovej kedysi narátali 67 takýchto úchyliek a Dominika Cibulková v čase otázky vraj rozhodne nešla pod 70. "Naozaj? Viete, ..." šibalsky pridala ďalšie "you know" dvadsaťštyriročná Bratislavčanka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok