Streľba na univerzite v Indiane si vyžiadala život jedného človeka

TASR
22.1.2014 00:09

Život jednej osoby si vyžiadala dnešná streľba na Purdue University v americkom štáte Indiana. K incidentu došlo okolo poludnia miestneho času, polícia komplex následne uzatvorila z dôvodu vyšetrovania, píše agentúra DPA.

Streľba na univerzite v Indiane si vyžiadala život jedného človeka
SITA

Podľa výpovedí svedkov dosiaľ neidentifikovaný strelec vošiel do miestnosti v budove elektrotechnickej fakulty "so zámerom niekomu ublížiť". Po tom, ako po svojom čine vyšiel z budovy, vzdal sa polícii. Vedenie školy potvrdilo smrť jedného človeka.

Univerzita sa nachádza v meste West Lafayette, približne 100 kilometrov juhovýchodne od Chicaga, a navštevuje ju 39.000 študentov. Dekan školy Tim Sands nevedel bezprostredne potvrdiť totožnosť zavraždenej osoby.

Hovorkyňa univerzity Liz Evansová pre televíziu CNN neskôr uviedla, že po zatknutí vraha sa prevádzka školy vrátila do normálu. Ide už o štvrtý prípad streľby na škole v USA od 13. decembra minulého roku, keď 17-ročného študenta zastrelili v Denvere. Dva prípady sa stali minulý týždeň - vo Filadelfii a Novom Mexiku; obišli sa však bez obetí na životoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok