Barman sa pokúsil zatknúť Tonyho Blaira

SITA
21.1.2014 15:33

Zamestnanec luxusnej reštaurácie v britskom Londýne sa pokúsil "zatknúť" bývalého premiéra Tonyho Blaira vo chvíli, keď si súčasný vyslanec medzinárodného spoločenstva pre Blízky východ pochutnával na obede.

Barman sa pokúsil zatknúť Tonyho Blaira
SITA

V utorok o tom informuje spravodajský portál britského denníka Daily Telegraph. Twiggy Garcia najskôr Blairovi oznámil, že je "vojnový zločinec" pre zapojenie Británie do vojny v Iraku. Následne ho vyzval, aby s ním odišiel na policajnú stanicu.

Blair však podľa Daily Telegraph výzvu odmietol a s Garciom sa chcel namiesto toho porozprávať o riešení konfliktu v Sýrii. "Pán Blair, toto je občianske zatknutie za zločiny proti mieru, konkrétne v súvislosti s vaším rozhodnutím vyvolať nevyprovokovanú vojnu proti Iraku. Vyzývam vás, aby ste ma nasledovali na policajnú stanicu," povedal Garcia. Britský expremiér však barmana vyzval, aby s ním namiesto toho diskutoval o konflikte v Sýrii. Jeden z Blairových synov medzitým privolal rodinnú ochranku a Garcia ešte pred ich príchodom utiekol z reštaurácie.

Podľa britskej legislatívy z roku 2005 majú občania právo zatknúť osobu, ak si myslia, že porušila zákon. Garcia je už piatym človekom, ktorý sa o to pokúsil v prípade Blaira.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok