Lenovo chce od IBM odkúpiť divíziu serverov

SITA
21.1.2014 09:39

Čínska technologická spoločnosť Lenovo pokračuje v rokovaniach o odkúpení divízie low-end serverov od spoločnosti IBM. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na informovaný zdroj.

Lenovo chce od IBM odkúpiť divíziu serverov
SITA

Obidve spoločnosti už o predaji rokovali v minulom roku, no nedohodli sa na cene a celý predaj sa zastavil. Zatiaľ nie je jasné, ako ďaleko sa aktuálne rokovania dostali a o akých sumách sa uvažuje.

Podľa informácií agentúry Bloomberg má Lenovo o kúpu divízie seriózny záujem a dohoda by sa mohla uzavrieť počas niekoľkých týždňov. The Wall Street Journal zároveň informoval, že medzi potenciálnymi záujemcami o kúpu je aj spoločnosť Dell. Nie je však jasné, či má táto spoločnosť vážny záujem. Predstavitelia IBM správy o rokovaniach nekomentovali.

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Spoločnosť Lenovo Slovakia bola do Obchodného registra SR zapísaná v roku 2007. Predmetom jej činnosti je nákup a predaj výpočtovej techniky, školiaca a poradenská činnosť v oblasti IT, systémová údržba softwéru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok