Nitra vyhrala nad Martinom už po ôsmykrát v rade

SITA, TA3
19.1.2014 21:46

Pokĺznutie sa lídra využila Nitra na to, aby sa k nemu priblížila na 4 body a zdramatizovala boj o víťaza základnej časti. Proti predposlednému Martinu, na ktorého sa doťahuje Žilina, si pripísala víťazstvo 5:3, ôsme v rade. Hoci dvakrát v zápase viedla o 2 góly, Segľa jej ho zabezpečil až 84 sekúnd pred koncom a Kováčik ho následne poistil do prázdnej bránky. Jediným 2-gólovým strelcom bol obranca Kônig.

Hokej - Tipsport extraliga - 41. kolo:

HK Nitra - MHC Mountfield Martin 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)

Góly: 10. H. Ručkay (Lelkeš, D. Milo), 15. P. König (L. Novák, R. Tománek), 30. P. König (M. Segľa, R. Mráz), 59. M. Segľa (Nádašdi, Stümpel), 60. Miroslav Kováčik - 27. Fujerík (Rusina, Rožník), 35. Rožník (Kolena, Fujerík), 55. J. Cíger (Dírer)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: L. Novák 5+DKZ za nešportové správanie, Nádašdi DKZ za nešportové správanie - Kolena DKZ za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Novák - Junek, Tvrdoň, 3276 divákov

Zostavy:

Nitra: Kristan - Nádašdi, D. Milo, P. König, Ordzovenský, M. Novák, F. Kuzma, M. Bača, Ďurkech - H. Ručkay, Lelkeš, Miroslav Kováčik - L. Novák, Stümpel, R. Tománek - Pupák, T. Chrenko, M. Segľa - Bajtek, J. Ručkay, R. Mráz

Martin: Dzubina - Matejka, P. Smrek, J. Perniš, I. Ďatelinka, Brcko, Rusina, Tupý - Markovič, Galamboš, Važan - Kolena, Fujerík, Rožník - Themár, Dírer J. Cíger - L. Klíma, Pokrivčák, Šugár

Pod Zoborom sa hral od úvodu divácky atraktívny hokej so šancami na oboch stranách. V úvodnej dvadsaťminútovke však pálili "ostrými" iba Nitrania, ktorých najskôr v 10. min poslal pri presilovej hre do vedenia Henrich Ručkay a o päť minút neskôr sa rovnako v početnej výhode presadil aj obrana P. König - 2:0.

Martin však ani za nepriaznivého stavu zbrane nezložil a v 27. min sa dočkal gólu. Na konci utešenej biliardovej akcie bol Fujerík. V polovici zápasu tretíkrát zaburácali domáce tribúny, keď obranca König bombou od modrej aj druhýkrát v stretnutí prestrelil Dzubinu a bolo 3:1. V 35. min na opačnej strane opäť úradovala výborne hrajúca druhá formácia MHC. Kolena našiel pred bránkou nepokrytého Rožníka, ktorý rutinérsky znížil na 2:3.

V tretej tretine výborný hokej gradoval. Hostia sa vehementne snažili o vyrovnanie a v 55. min sa im to podarilo. Postaral sa o to Cíger a schyľovalo sa k predĺženiu. V 59. min však v Nitra aréne vybuchla erupcia radosti, keď Segľa z pravej strany zaskočil Dzubinu a misky váh naklonil na stranu domácich. Martinčania sa v závere ešte pokúsili o vyrovnanie, ale pri hre bez brankára inkasovali aj piaty gól z hokejky Miroslava Kováčika. 

Hlasy:

Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): "V hre 5 na 5 bol Martin vyrovnaným súperom. Hrali sme zložito, problémy nám robila aktívna hra hostí. Upokojili sme sa až po presilovkovom góle a začali sme hrať svoju hru. Po stave 2:0 nás to však ukolísalo a nehrali sme dobre. Tú svoju hru sme potom začali opäť predvádzať až za stavu 3:3. Napokon sme vyhrali so šťastím."

Daniel Babka (tréner Martina): "Odohrali sme slušný duel, najmä pri hre 5 na 5. Boli sme blízko k bodom, aleNitra v závere utvorila enormný tlak a rozhodla. Domáci vyhrali vďaka tomu, že boli efektívni pri presilových hrách."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok