Košice podľahli Banskej Bystrici

19.1.2014 21:42

Už v druhej minúte otestoval lapačku Košarišťana Jenčík. V 7. min ušiel Spilarovi v dobrej pozícií puk. V oslabení potom pohrozil Lunter. V 14. min Jenčík zblízka neprekonal Košarišťana.

Košice podľahli Banskej Bystrici
Foto: SITA

Hokej - Tipsport extraliga - 41. kolo:

HC Košice - HC‘05 Banská Bystrica 2:4 (0:0, 2:4, 0:0)

Góly: 24. Sojčík (Spilar), 39. T. Marcinko - 24. Rosandič (Lunter, Predajniansky), 26. R. Konečný (White), 28. M. Hudec (White), 38. Lamper (White, Bambúch)

Vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše: Macháček (Banská Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Lokšík - M. Korba, Smrek, 3297 divákov

Zostavy:

Košice: Riečický - Klouček, M. Macejko, Štrbák, Deyl, Šeda, Cebák, Černák - M. Bartánus, T. Marcinko, Svatoš - R. Jenčík, P. Bartoš, Spilar - Sojčík, T. Hrnka, Bicek - Jokeľ, Češík, Skalický

Banská Bystrica: Košarišťan - Lepine, Saracino, Macháček, James Martin, Predajniansky, Rosandič, Gachulinec, Bambúch - M. Hudec, White, R. Konečný - Kafka, Heizer, Handlovský - Lamper, Zigo, Lunter - Kadura, R. Gašpar, Bendík

Už v 2. min otestoval lapačku Košarišťana Jenčík. V 7. min ušiel Spilarovi v dobrej pozícií puk. V oslabení potom pohrozil Lunter. V 14. min Jenčík zblízka neprekonal Košarišťana.

Góly začali padať až v druhej tretine v oslabení. Najskôr domáci Jenčík nepremenil svoj nájazd, na opačnej strane sa krátko nato tešil Rosandič, ktorý prekvapil Riečického. Košičania o pár sekúnd neskôr vyrovnali. So šťastného presného zásahu sa tešil Sojčík, ktorého strela skončila v ľavom hornom kúte bránky Banskobystričanov. V 26. min prekonal Riečického zblízka Konečný. V 28. min viedli "barani" už 3:1, po tom ako sa bez problémov presadil nepokrytý Hudec. Chybu Macejka v 35. min nepotrestal Gašpar. Lamper si v 38. min počínal šikovne a zblízka nedal Riečickému šancu - 1:4. Na rozdiel dvoch gólov v závere tretiny znížil Marcinko, ktorý prepasíroval puk do bránky hostí.

V tretej tretine bola síce snaha na hokejkách domácich, ale Banskobystričania sa umne bránili. V 43. min sa nepresadil Bicek. Potom letel tesne nad hornou žŕdkou bekhendový pokus Spilara a gólom sa neskončila ani tutovka Biceka. Poistiť vedenie HC'05 mohol v závere Heizer, ale neprekonal Riečického. Sedemdesiatštyri sekúnd pred koncom tretej tretiny odvolali domáci brankára, ale stav sa už nezmenil.

Hlasy:

Anton Tomko (tréner Košíc): "V prvej tretine sme hrali na jednu bránku. Mali sme množstvo gólových príležitostí, ktoré zostali nepremenené. Po prvej tretine sme hráčov nabádali na ostražitosť. Banská Bystrica využila z minima maximum - dala štyri góly. My sme boli málo agresívni, góly padali po dorážkach. Aj s výsledkom 2:4 sme v tretej tretine chceli niečo urobiť. Súper sa zameral na bránenie, nám sa však nepodarilo streliť kontaktný gól. Bystrica ukázala, ako veľmi dôležitá je efektivita."

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Sme spokojný s výsledkom aj výkonom. Body sa zo Steel Arény nenosia ľahko. Prečkali sme úvodný tlak Košíc, ktoré v prvej tretine nasadili vysoké tempo. Podržal nás aj brankár. V druhej tretine sme začali aktívnejšie, stále dobre bránili a využili svoje šance. V tretej tretine sme sa zamerali na dôkladné bránenie. Po dvoch prehrách sú tri body pre nás dôležité. Košice sú pre nás najlepší súper pre nakopnutie."

 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok