Slovan prehral s posledným tímom ligy

SITA
19.1.2014 20:29

Hráči Slovana Bratislava nevyužili v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy výhodu domáceho prostredia a s momentálne najslabším účastníkom súťaže prehrali 2:3.

Slovan prehral s posledným tímom ligy
SITA

Slovanu sa ešte viac vzdialilo play-off, do konca základnej časti ho čaká ešte osem zápasov a na ôsmu priečku Lokomotivu Jaroslavľ stráca trinásť bodov. Bratislavčania predviedli v Slovnaft Arene v nedeľu podvečer dve rozdielne tváre. V prvej tretine nútili aktívnou hrou súpera k faulom a mali prevahu, od druhej dvadsaťminútovky však prenechali iniciatívu hráčom Metallurgu. Novokuzneck vyhral prvý súboj po štyroch prehrách v rade.

Zverenci trénera Rostislava Čadu po štvorzápasovej domácej sérii cestujú do Ruska, kde ich čakajú posledné štyri duely pred mesačnou olympijskou prestávkou. Najbližšie sa predstavia v stredu 22. januára na ľade Kazane.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga:

Slovan Bratislava - Metallurg Novokuzneck 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Góly: 7. V. Mihálik (Bartovič, Ölvecký), 53. Miklík (Kukumberg, Mojžíš) - 14. Galimov (Lapenkov), 34.

Mitriakov (I. Veličkin), 40. Kosourov (Galimov)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše: 50. Radivojevič (Slovan) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Kadyrov, Čerenkov - Parfionov, Sysujev, 10 055 divákov.

Zostavy:

Slovan: Kopřiva - Štajnoch, Škoula, Mojžíš, J. Brejčák, Sigalet, V. Mihálik - Šatan, Radivojevič, L. Hudáček - Miklík, Ölvecký, Bartovič - J. Mikúš, Bližňák, Bakoš - Kukumberg, A. Šťastný, M. Daňo

Novokuzneck: Ložkin - Kanarskij, Aksenenko, Skutar, Mäntylä, Kukľov, Kamalov, Kapotov - Žafiarov, Galimov, Musin - Valujskij, C. McLean, Lapenkov - Kosourov, S. Jemelin, Garejev - I. Veličkin, Kurepanov, Mitriakov - od 38. Skladničenko

Slovan začal po predchádzajúcej vysokej prehre s Vladivostokom stretnutie aktívne a vypracoval si hneď v úvode viacero šancí. Hostia doplácali na nedisciplinovanosť, v prvej tretine hrali štyrikrát v oslabení. Domáci využili len jednu presilovku, v 7. min usmernil Bartovičovu prihrávku od zadného mantinelu do siete Vladimír Mihálik. Bratislavčania ďalšie príležitosti na skórovanie nepremenili a v 14. min v početnej výhode pykali za zaváhanie Škoulu na útočnej modrej. Galimov sa dostal do nájazdu a vychutnal si Kopřivu - 1:1.

V druhej tretine hrali hostia od prvých sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov, slovanistov podržal Kopřiva. Paradoxne, domáci mali v tomto úseku aj najväčšiu príležitosť - po Štajnochovom pase len tesne minul bránku Miklíkov teč. Po skončení presilovky arbitri neuznali gól Metallurgu, keďže Valujskij poslal puk do siete korčuľou. Aktivita bola na hokejkách Novokuznecka a domáci sa dostávali pred bránku súpera len ojedinele. V 34. min sa Škoula zrazil so Štajnochom, Mitriakov využil na ľavom krídle svoju rýchlosť a prekonal Kopřivu - 1:2. V posledných sekundách druhej dvadsaťminútovky využil dôraz pred bránkou Alexej Kosourov a tiesnený upravil na rozdiel dvoch gólov.

V tretej tretine bolo na ľade množstvo nepresností. Pre Bratislavčanov bol neprekonateľnou prekážkou brankár Ložkin. Domácim robil dlho problém prechod do útoku. V 53. min sa spomedzi kruhov presadil Michel Miklík a znížil na rozdiel gólu. Po otvorení hry zachránil Kopřiva pred Musinom, ktorý mal pred sebou odkrytú veľkú časť bránky. Metallurg aktívnou hrou nepúšťal Slovan pred svoju bránku a tesné vedenie si udržal až do záveru. Nič na tom nezmenila ani 68-sekundová power-play domácich.

Hlasy:

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Prvú tretinu sme začali veľmi dobre, čo sme vyjadrili gólom v presilovej hre. Situáciu sme si potom skomplikovali v ďalšej presilovej hre. Namiesto gólu sme vďaka nedôslednosti dali súperovi možnosť skórovať a on ju využil. V druhej tretine sme pre časté vylučovanie stratili tempo a Metallurgu umožnili z rýchlych protiútokov dať ďalšie dva góly. Po preskupení útočných radov a otvorení hry sa nám podarilo už len znížiť. Vedeli sme si síce pripraviť príležitosti, ale nedokázali sme ich využiť."

German Titov (tréner Novokuznecka): "Pre nás to bol štvrtý zápas na ľadoch súperov po sebe, bol to náročný trip. V prvej tretine sme hrali zle a len vďaka nášmu brankárovi sme neprehrávali vyšším rozdielom. Pomohol nám gól v oslabení, v druhej tretine sme pridali, začali robiť problémy domácim a hrali sme dobre. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene a odvážame si tri body."

Michel Miklík (útočník Slovana): "Dnes mala rozhodnúť prvá tretina. Mali sme v nej dostatočné množstvo šancí, ale opäť sme nedali góly. V druhej časti hry nás dostali z tempa vylúčenia. Bohužiaľ, prehrali sme zápas, v ktorom sme mali zvíťaziť. Je to mladý tím, myslím si, že nemajú čo stratiť. O nič nehrajú, sú uvoľnení a bolo to dnes na nich vidieť."

Miroslav Šatan (útočník Slovana): "Jedna tretina nás stála zápas. Je škoda, že stále nedokážeme nájsť recept proti mužstvám, ktoré nepatria medzi špičku ligy. Necháme ich hrať presilovky, dostaneme sa do dvojgólového deficitu. Potom sa ťažko vyhráva s každým."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok