Slovan porazil po nájazdoch Novosibirsk

TASR TA3
13.1.2014 21:43

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali ďalší blok zápasov v domácej Slovnaft aréne pondelňajším víťazstvom nad Sibirom Novosibirsk 2:1 po predĺžení a nájazdoch a ukončili tak štvorzápasovú sériu prehier.

Zverenci Rostislava Čadu ustáli nápor súpera zo začiatku duelu a udreli v 14. minúte, keď sa počas presilovky presadil Miroslav Šatan. V druhej tretine mohol zvýšiť na 2:0 Michal Vondrka, ale trafil len žŕdku. Hostia sa v ďalšom priebehu snažili o vyrovnanie, no nedokázali prekonať výborného brankára Jaroslava Janusa. Podarilo sa im to až v 57. minúte, keď za jeho chrbát prešiel teč Gubina. O víťazstve Slovana rozhodol v nájazdoch Vondrka.

"Belasí" sa najbližšie predstavia fanúšikom v stredu, keď o 19.00 h privítajú Amur Chabarovsk. V piatok ich v rovnakom čase čaká Admiral Vladivostok a štvorzápasovú domácu sériu zakončia v nedeľu proti Metallurgu Novokuzneck (17.00 h).

Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:1 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 14. Šatan (Hudáček, Radivojevič), rozh. nájazd: Vondrka - 57. Gubin (Sannikov, Ignatovič). Rozhodcovia: Olenin, Odiňš - Birin, Zacharenkov, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava: Janus - Škoula, Sigalet, Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, Brejčák - Miklík, Bližňák, Vondrka - J. Mikúš, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Radivojevič, Hudáček – Bakoš, Šťastný, T. Mikúš
Sibir Novosibirsk: Koskinen - Alexejev, Kutuzov, Lekomcev, Ožiganov, Karavajev, Ignatovič, Plechanov - Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin - Moňa, Lehterä, Enlund - Nesterov, Ignatuškin, Karamnov - Sannikov, Gubin, Šumakov - Romanov

Úvod zápasu vyšiel lepšie hosťom, ktorí si vypracovali niekoľko nádejných príležitostí a už v 3. minúte si zahrali presilovku. Slovan však umne bránil a aj vďaka dobrým zákrokom brankára Janusa sa stav nemenil. Domáci odpovedali v 6. minúte, keď z uhla dobre strieľal Bakoš, ale gólman hostí Koskinen si s jeho pokusom poradil a v 10. ustál aj akciu Radivojeviča so Šatanom. V 13. minúte však išiel na trestnú Šumakov a Slovan svoju prvú presilovku v zápase premenil. Po Hudáčkovej prihrávke vystrelil Šatan, Koskinen si síce na puk siahol, no ten sa nakoniec dokotúľal do siete - 1:0. V záverečných minútach sa mohlo meniť skóre na oboch stranách, ale vyznamenali sa brankári. Najprv sa od ľavej žŕdky snažil zasunúť Vondrka, ale Koskinen si dal pozor. Vzápätí sa Kopeikin rútil na Janusa, predviedol aj blafák, ale gólman domácich perfektne zasiahol.

"Belasí" mohli zvýšiť počas druhej presilovky v 28. minúte. Hostí dostali pod enormný tlak, ale napriek niekoľkým šanciam neskórovali. Najbližšie ku gólu mal Vondrka, no jeho strela iba opečiatkovala žŕdku. V následnom oslabení domácich sa Šatan preštrikoval pomedzi dvojicu brániacich hráčov, no už mu nezostalo dostatok síl na zakončenie. Na druhej strane sa Sannikov snažil pretlačiť puk do siete, ale Janus ho stihol zaľahnúť a v bránke tak skončil len útočník hostí. V 36. minúte ostal na ľade obranca Brejčák, ktorému po tvrdej zrážke museli na striedačku pomôcť lekár a spoluhráči. V 39. minúte zastavil Juraja Mikúša v čistej šanci Enlund až faulom a tak mali domáci k dispozícii ďalšiu početnú výhodu, no nevyužili ju.

V záverečnej tretine sa "belasí" sústredili najmä na bránenie tesného náskoku a dopredu chodili len opatrne a z protiútokov. V 49. minúte sa vo výbornej pozícii tesne pred Janusom ocitol Lehterä a Brejčák ho musel zastaviť až faulom. Hráčom Sibiru sa naskytla veľká šanca na vyrovnanie, no dobre brániaci súper ich nepúšťal do vyložených šancí a so strelami z uhla si Janus hravo poradil. Krátko po uplynutí presilovky domáci gólman trikrát po sebe podržal svojich spoluhráčov. To už mali hostia obrovský tlak a Slovan takmer dve minúty nepustili von z obranného pásma. Tréner Čada si rýchlo vypýtal oddychový čas, aby sa jeho zverenci skoncentrovali a trocha si oddýchli. V 57. minúte však najlepší hráč zápasu Janus nestačil na teč Gubina a Sibir sa dočkal vyrovnania - 1:1. V predĺžení gól nepadol a o triumfe Slovana rozhodol v nájazdoch Vondrka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok