Kórejská firma zamestná v Novej Dubnici do 100 ľudí

SITA
13.1.2014 16:02

Kórejská spoločnosť Daejung Europe, s.r.o. prinesie do Novej Dubnice 70 až 100 nových pracovných miest a preinvestuje tu asi 3 mil. eur. Mesto už s výrobcom plastových komponentov pre automobilový priemysel podpísalo zmluvu.

Kórejská firma zamestná v Novej Dubnici do 100 ľudí
SITA

Ako informoval primátor Peter Marušinec, spoločnosť v Novej Dubnici vybuduje vlastnú halu. Daejung už v regióne pôsobí, vo výrobnej hale v Dubnici nad Váhom zamestnáva asi 250 ľudí. "Investor už pôsobí v tomto regióne a rozširuje svoje aktivity aj v súvislosti s rozširovaním výroby spoločnosti Kia a Hyundai. Tento investor by mal začať v druhej polovici tohto roku s prípravou projektovej dokumentácie územného a stavebného povolenia,“ povedal Marušinec.

Podpisom zmluvy sa mesto zaviazalo do 300 dní, teda do polovice novembra vybudovať inžinierske siete a pripraviť túto zónu pre kórejského investora. Podľa Marušinca predstavujú náklady mesta na infraštruktúru asi 1 mil. eur. "Projektovú dokumentáciu máme vypracovanú s právoplatným stavebným povolením. S podpisom zmluvy začíname teraz riešiť proces verejného obstarávania," hovorí primátor. Kórejský investor by mal byť prvou firmou v novodubnickom priemyselnom parku, ktorý má celkovú rozlohu 7,5 hektára. Svoj závod postaví na ploche 30 500 metrov štvorcových, ktoré mu mesto predalo za viac ako 620 tis. eur.

Mesto v súčasnosti rokuje aj s investorom zo Švajčiarska. Jeho názov primátor nechcel konkretizovať. "V priebehu mesiaca by mali byť dotiahnuté zmluvné podmienky, prejde to mestským zastupiteľstvo a následne dôjde k podpisu tejto zmluvy,“ povedal Marušinec. Vďaka tomuto investorovi by v Novej Dubnici mohlo pribudnúť ďalších 70 až 100 pracovných miest.

Záujem o Novú Dubnicu prejavil podľa slov primátora aj jeden investor zo Slovenska. Tu sú však rokovania len na samotnom začiatku. Nezamestnanosť v okrese Ilava predstavuje okolo deväť percent.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok