Martin podľahol Popradu

SITA, TA3
12.1.2014 20:33

Pod Tatrami sa od úvodu viac bojovalo ako hralo. Kombinácia viazla na oboch stranách a v prvej tretine sa odvíjala len nezáživná hra bez väčších šancí. Brankári mali robotu najmä pri nerovnovážnom počte hráčov na ľade.

Hokej - Tipsport extraliga - 39. kolo:

HK Poprad - MHC Mountfield Martin 4:3 (1:1, 3:0, 0:2)

Góly: 10. A. Lapšanský (T. Sýkora), 30. Drábek (D. Brejčák), 37. A. Lapšanský (Štals, Kurali), 39. A. Lapšanský (T. Sýkora) - 13. Važan (Galamboš, P. Smrek), 49. Markovič (Važan, P. Smrek), 60. Matejka (Markovič, Galamboš)

Vylúčení: 7:3 na 2 min, navyše: R. Suchý 10 min za nešportové správanie - P. Smrek 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Lokšík - Gavalier, Smrek, 1283 divákov

Zostavy:

Poprad: Sidor - R. Suchý, D. Brejčák, Kurali, Gáborčík, Dinda, Makovský - T. Sýkora, Štals, A. Lapšanský - A. Kroták, S. Takáč, Matúš Paločko - M. Nagy, Mlynarovič, Drábek - Belluš, L. Paukovček, Gápa

Martin: J. Čech - Matejka, P. Smrek, I. Ďatelinka, A. Novotný, Tupý, Rusina, J. Perniš, Brcko - Markovič, Galamboš, Važan - Themár, Fujerík, L. Klíma - Rožník, Kolena, J. Cíger - Pokrivčák, Dírer, Šugár

Pod Tatrami sa od úvodu viac bojovalo ako hralo. Kombinácia viazla na oboch stranách a v prvej tretine sa odvíjala len nezáživná hra bez väčších šancí. Brankári mali robotu najmä pri nerovnovážnom počte hráčov na ľade. V prvej presilovke Sýkora nastrelil žŕdku, vzápätí Lapšanský namiesto strely v dobrej príležitosti prihrával. Skóre však "kamzíci" otvorili práve touto formáciou v ďalšej presilovke: úspešným strelcom bol Lapšanský. Martin odpovedal o štyri minúty Važanom a do kabín išli tímy za stavu 1:1.

V druhej časti pokračoval málo vzrušujúci hokej. Misky váh sa výraznejšie prehupli na stranu Popradčanov, keď vynikajúco v prečíslení pred brankárom Čechom zakombinovali Brejčák s Drábekom a druhý menovaný poslal Podtatrancov do vedenia. Martin mohol v presilovke v závere prostrednej časti streliť kontaktný gól, ale namiesto zdramatizovania vývoja si pokazil zápas. Najskôr v oslabení unikol Štals a Lapšanský presnou strelou ponad betón zvýšil na 3:1 a ten istý hráč krátko po skončení oslabenia z dorážky skompletizoval svoj hetrik - 4:1.

Dlho sa zdalo, že MHC už s výsledkom nedokáže nič urobiť. Poprad hral svoj štandard a súpera nepúšťal k šanciam. Až v 49. min zaskočil Markovič Sidora strelou spoza obrancu a bolo 4:2. Vzápätí mal Mountfield k dispozícii dve presilovky, ani jednu však nedokázal zužitkovať. V závere sa hostia hotovali znížiť, presne štyri minúty pred koncom však Matejka úderom do hlavy zbytočne oplácal Drábekov predchádzajúci zákrok a poslal svoj tím do štyroch korčuliarov. Hostia skúsili v závere ešte hru bez brankára a práve Matejka 21 sekúnd pred treťou sirénou vykresal tretím gólom iskierku nádeje, no Martinčania už nestihli

Hlasy:

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Spokojní sme len s bodmi. Nenadviazali sme na dobrý korčuliarsky výkon z predchádzajúcich dvoch zápasov. Viazla nám kombinácia, víťazstvo sme ubojovali vďaka strelecky disponovanému Lapšanskému. Vedenie 4:1 nesmieme za žiadnych okolností stratiť."

Daniel Babka (tréner Martina): "Začali sme slušne. Inkasovaný gól nás nabudil a dokázali sme vyrovnať. Celá druhá tretina sa hrala prevažne v domácej obrannej tretine, no boli sme to my, ktorí sme po chybách inkasovali. V záverečnej časti sme sa snažili súperov náskok stiahnuť, ale tretí gól padol už neskoro."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok