Hokejové derby vyhral Zvolen

SITA, TA3
12.1.2014 20:28

Zvolenskí hokejisti pristúpili k piatemu derby v tejto sezóne s rivalom z Banskej Bystrice opäť zodpovedne a ujali sa rýchlo vedenia. Už v 30. sekunde hostia zle striedali a Bambúch netrafil puk pri dravom Michalovi Chovanovi, ktorý spomedzi kruhov vymietol horný roh Kalembovej svätyne.

Hokej - Tipsport extraliga - 39. kolo:

HKM Zvolen - HC‘05 Banská Bystrica 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 1. Michal Chovan (Brabenec, L. Pokovič), 25. Ťavoda (Martin Ďaloga, Bortňák), 38. Brabenec (Michal Chovan), 56. P. Zuzin (Brabenec, Michal Chovan) - 17. White (M. Hudec)

Vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, J. Konc - Holienka, Valach, 3140 divákov

Zostavy:

Zvolen: M. Šimko - Obšut, L. Pokovič, Pichnarčík, Hraško, Ťavoda, J. Mucha, Pospíšil - P. Zuzin, Brabenec, Michal Chovan - A. Podkonický, M. Jurík, V. Baláž - Síkela, Bortňák, Martin Ďaloga - Puliš, Čanky, Škvaridlo

Banská Bystrica: Kalemba - Lepine, Saracino, Bambúch, James Martin, Rosandič, Predajniansky - M. Hudec, White, R. Konečný - Bendík, Heizer, Handlovský - Lamper, Zigo, Lunter - Kadura, R. Gašpar, Wilson

Zvolenskí hokejisti pristúpili k piatemu derby v tejto sezóne s rivalom z Banskej Bystrice opäť zodpovedne a ujali sa rýchlo vedenia. Už v 30. sekunde hostia zle striedali a Bambúch netrafil puk pri dravom Michalovi Chovanovi, ktorý spomedzi kruhov vymietol horný roh Kalembovej svätyne. Úspešný strelec sa chcel presadiť aj v 6. min: dobre mieril z pravého kruhu, no americký gólman spod Urpína bol proti. Potom prevzali opraty do rúk hostia. V 8. min zaváhal pred odkrytou bránkou po prihrávke Hudeca v oslabení White a rovnaká dvojica nebola úspešná ani v 11. min. Až v 17. min sa to týmto hráčom podarilo: Hudec vyhral buly, White pekne obišiel bránku a zasunul do nej puk za dezorientovaného Šimka - 1:1. Päť sekúnd pred prestávkou dokonca mohli Bystričania ísť do vedenia, no Handlovský v presilovke minul prázdnu bránku pri ľavej žŕdke.

Aj v strednej časti boli aktívnejší zverenci trénera Országha, no góly dávali Šuplerovci. Najprv neposlal puk za Šimkom medzi žrde hosťujúci Gašpar a v 25. min prišiel trest. Ťavoda spoza kruhu presne trafil do odkrytého priestoru a poslal majstra do vedenia vôbec svojím prvým extraligovým gólom v kariére - 2:1. Barani potom zahadzovali jednu vyloženú šancu za druhou - Gašpar, Lunter, Lamper a Konečný neuspeli ani pred takmer prázdnou domácou bránkou. Naopak, efektívnosť preukázal Zvolen. V 38. min predviedli sériu prihrávok Michal Chovan a P. Zuzin s Brabencom a posledný menovaný mieril tam, kde sa žiadalo - 3:1.

V tretej časti sa Banskobystričania snažili streliť kontaktný gól a už po pár sekundách skúšal trafiť do horného rohu Saracino, no puk schoval do lapačky spoľahlivý Šimko. V 44. min v presilovke mieril do žŕdky produktívny White a o ďalšie štyri minúty opäť v početnej výhode neprepasíroval puk za brankára HKM. V 52. min sa ocitol americký center aj v tretej príležitosti, ale s Konečným zblízka nedokázali skórovať. Na opačnej strane mohol zvýšiť Podkonický v ojedinelej útočnej akcii domácich. "Klinec do rakvy" prišiel pre hostí v 56. min. "Bryndziari" ťažili z početnej výhody: po nevyužitej tutovke Brabenca sa puk dostal P. Zuzinovi a ten už nezaváhal.

Hlasy:

Július Šupler (tréner Zvolena): "Bolo to veľmi dobré stretnutie, pravé derby so všetkým, čo má byť. S nasadením, dobrým tempom, kulisou aj atmosférou. Som veľmi rád, že moji hráči dnes zabrali a zvíťazili. Podali kolektívny výkon. Súperovi sme dovolili veľa šancí, mal ich dosť, ale mužom číslo jeden bol náš brankár Marek Šimko. Aj chalani vpredu sa veľmi snažili a bojovali, aj im patrí poďakovanie za skvelý zápas."

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Hráčov som pochválil napriek tomu, že sme v tomto veľmi dobrom zápase prehrali. Boli sme aktívnejší počas celého stretnutia a vypracovali sme si niekoľko vyložených šancí, ale nepremenili sme ich našou nerozhodnosťou, prípadne nás vychytal brankár Šimko. Súper bol efektívny. Neurobili sme veľa chýb, ale za tie, ktoré sme spravili, nás súper vytrestal. Výsledok je pre nás veľmi krutý."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok