Prvá dáma Francúzska po správe o nevere skolabovala

TASR
12.1.2014 16:51

Prvú dámu Francúzska, Valerie Trierweilerovú v Paríži hospitalizovali, keď médiá odhalili ľúbostnú aféru jej partnera, prezidenta Francoisa Hollanda s herečkou Julie Gayetovou. Na svojej webovej stránke o tom dnes informoval francúzsky denník Le Parisien, ktorý citovala agentúra Reuters.

Prvá dáma Francúzska po správe o nevere skolabovala
SITA

Francúzsky prezident v piatok pohrozil žalobou bulvárnemu týždenníku Closer, ktorý jeho ľúbostné pletky vyzradil.

Prezident v reakcii na sedemstranovú fotoprílohu s titulkom "Tajná láska prezidenta" vzťah s herečkou nepoprel. Vo svojom vyhlásení však vyjadril poľutovanie nad zasahovaním do svojho súkromného života a zdôraznil, že naň "má právo ako ktorýkoľvek iný občan".

Hollande doteraz nebol nikdy ženatý. Mal však dlhoročný vzťah so socialistickou političkou Segolene Royalovou, s ktorou má štyri deti. Ukončenie ich vzťahu Royalová oznámila po svojom neúspechu v prezidentských voľbách v roku 2007.

Hollandovou súčasnou partnerkou je novinárka Valérie Trierweilerová, ktorá spolu s ním pred niekoľkými dňami v Elyzejskom paláci rozkrajovala obrovský tradičný trojkráľový koláč.

Francúzski politici v reakcii na odhalenie tajného vzťahu Hollanda s Gayetovou vyzvali na rešpektovanie súkromného života, keďže aj prezident je podľa predsedu francúzskeho Senátu Jeana-Pierra Bela "občanom ako hocikto iný".

"Je to výsostne súkromná vec. Politika sa nerobí v podradnej tlači," vyhlásil socialistický poslanec Bruno Le Roux. Na Hollandovu obranu sa postavila aj líderka krajnej pravice Marine Le Penová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok