Hollande zvažuje žalobu proti denníku, ktorý ho obvinil z ľúbostnej aféry

TASR TA3
10.1.2014 15:35

Francúzsky bulvárny magazín Closer zverejnil dnes sériu fotografií, ktoré potvrdzujú už dlhší čas kolujúce dohady o ľúbostnej afére prezidenta Francoisa Hollanda a herečky Julie Gayetovej.

Prezident dnes v reakcii na sedemstranovú fotoprílohu s titulkom "Tajná láska prezidenta" vzťah nepoprel. Vo svojom vyhlásení však vyjadril poľutovanie nad zasahovaním do svojho súkromného života a zdôraznil, že naň "má právo ako ktorýkoľvek iný občan". Podľa zdroja blízkeho prezidentskému palácu Hollande zvažuje, aké kroky podnikne proti redakcii magazínu, vrátane súdnych.

Bulvárny týždenník na podporu svojich dohadov o Hollandovej ľúbostnej afére na siedmich stranách svojho dnešného vydania zverejnil fotografie príchodov a odchodov dvojice mužov do bytového domu v Paríži. Jeden z mužov je podobný Hollandovmu telesnému strážcovi, druhý, ktorým by mal byť samotný prezident, je na snímkach zachytený v čase, keď sa na skútri a s prilbou na hlave prichádza k domu a odchádza odtiaľ.

Pri príchodoch a odchodoch z domu magazín zachytil aj ženu, o ktorej tvrdí, že je to herečka Julie Gayetová.
Closer napísal, že prezident sa s herečkou stretával pred Vianocami a strávil s ňou noc. Magazín sa zamýšľa aj nad bezpečnosťou hlavy štátu, ktorú počas údajných nočných výjazdov sprevádzal len jeden ochrankár.

Hollande mal dlhoročný vzťah so socialistickou političkou Segolene Royalovou, s ktorou má štyri deti. Ukončenie ich vzťahu Royalová oznámila po svojom neúspechu v prezidentských voľbách v roku 2007. Hollandovou súčasnou partnerkou je novinárka Valérie Trierweilerová.

Súkromný život francúzskych prezidentov bol až do dnešného dňa tabu, uviedla dnes na svojej stránke rozhlasová stanica Europe-1. Francúzske médiá sa totiž v roku 1994 s rešpektom postavili k objaveniu sa dospelej nemanželskej dcéry vtedajšieho prezidenta Francoisa Mitterranda i k vzťahu exprezidenta Nicolasa Sarkozyho k herečke, speváčke a modelke Carle Bruniovej, ktorý sa skončil uzavretím manželstva.

Podľa dobre informovaných zdrojov Elyzejský palác vedel o zámere redakcie Closer už niekoľko dní vopred, ale nepodnikol nijaké kroky, aby zverejneniu kompromitujúcich fotografií zabránil. Na odhalenie aféry Hollande reagoval ako "radový občan, obyčajný muž", nie ako hlava štátu. Ľudí v okolí jeho partnerky Valérie Trierweilerovej na pripravovanú fotoprílohu bulvárneho magazínu upozornili, až keď už bolo neskoro, konštatuje Europe-1.

Šefredaktorka vyzýva nedramatizovať Hollandovu aféru

Šéfredaktorka francúzskeho bulvárneho týždenníka Closer, ktorý dnes zverejnil fotografie svedčiace o ľúbostnej afére prezidenta Francoisa Hollanda s herečkou Julie Gayetovou, dnes vyzvala, aby sa táto situácia nedramatizovala.

V rozhovore pre rozhlasovú stanicu Europe-1 Laurence Pieauová o 59-ročnom Hollandovi vyhlásila, že "je normálny prezident, normálny človek, ktorý má svoj objekt zbožňovania a má aj nejakú minulosť". "Z týchto snímok naozaj netreba robiť žiadnu drámu," vyzvala.

France_President's_Sex_Life-2b49c64d184d4085969e108dab3eaf22.JPEG

Francúzska herečka Julie Gayetová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok