Dôvodom Schumacherovej nehody neboli lyže ani rýchlosť

TA3 TASR
8.1.2014 11:55

Bývalý šampión F1 Michael Schumacher bol pred ťažkou nehodou asi tri až šesť metrov mimo vyznačenej zjazdovky. Počas stredajšej tlačovej konferencie v Albertville to vyhlásil prokurátor Patrick Quincy.

Kameň, na ktorý dopadol Schumacher hlavou, sa nachádzal asi osem metrov od vyznačenej zjazdovky. Podľa Quincyho neboli príčinou vážnej nehody jeho lyže a ani vybavenie, ktoré malo byť vo veľmi dobrom stave. Rovnako by nemala byť kľúčovým prvkom ani rýchlosť, no tú vyšetrovatelia ešte nepoznajú.

"Zatiaľ ju nedokážeme presne určiť," uviedol Stephane Bozon a Quincy dodal, že "Schumacher bol veľmi dobrý lyžiar".

Vyšetrovatelia v stredu potvrdili, že zjazdovka v stredisku Meribel bola upravená a označená podľa národných štandardov. "Podľa našich zistení rešpektovala všetky predpisy," uviedol ďalej Quincy.
Schumacherov stav je po nehode na lyžovačke stabilizovaný, ale naďalej kritický. Štyridsaťpäťročný Nemec leží v umelom spánku v nemocnice v Grenoble.

Najúspešnejší pilot v dejinách "efjednotky" so siedmimi titulmi a 91 triumfami utrpel v nedeľu 29. decembra po lyžiarskom úraze vo Francúzskych Alpách vážne zranenia hlavy a musel podstúpiť dve operácie. Pri druhej mu odstránili väčší hematóm a zmiernili tak tlak na jeho mozog.

Záznam tlačovej besedy vyšetrovateľov o nehode M. Schumachera

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok