Skalica zdolala Košice 3:1

TA3, SITA
2.12.2011 23:30

HK 36 Skalica - HC Košice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0).

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 26. kolo:

HK 36 Skalica - HC Košice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 6. Holovič (Kutálek, Šátek), 35. T. Višňovský (Obdržálek, Lušňák), 51. J. Hruška (Pálffy, Šmach) - 36. Jenčík (Šeda, S. Gron)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Leppaalho (Fín.), Kubuš - Kacej, Smrek, 2753 divákov

Zostavy:
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, I. Jankovič, Kloz, Karlíček, Gula, T. Magušin, Jaborník - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - Kutálek, Holovič, M. Šátek - J. Jurík, Klejna, Konečný
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, M. Novák, Martin Chovan, M. Takáč, Mlynarovič - Spilar, Zálešák, D. Pašek - Michel Miklík, S. Gron, P. Bartoš - Dravecký, Marcel Haščák, Jenčík - O. Gmitter, Petruška, Vorel

Skaličania v priamom súboji o prvé miesto v tabuľke začali dobre a už v 6. min sa ujali vedenia, keď sa v skrumáži pred Hylákom najlepšie zorientoval Holovič a do košickej bránky doklepol strelu Kutálka. Vzápätí na druhej strane mohol vyrovnať Dravecký, ale nedokázal pretlačiť puk popod ležiaceho Lakosila. Za Skalicu sa neskôr nepresadili v prečíslení J. Hruška s Pálffym. V 16. min mohol Holovič pridať druhý gól, ale ten nevyzrel na Hyláka.

Hneď v úvode druhého dejstva mali šance skórovať Lušňák aj Šátek, ale brankár Hylák bol pozorný. V 28. min mohol vyrovnať S. Gron, ale po prihrávke Michela Miklíka netrafil odkrytú skalickú bránku. Zrovnať skóre sa podarilo až v 35. min Jenčíkovi, ktorý zakončil peknú akciu S. Grona so Šedom - 1:1. Presne o minútu neskôr Skalica opäť viedla, keď T. Višňovský po akcii na jeden dotyk nedal Hylákovi šancu.

Domáci tím v tretej tretine zatlačil Košičanov, výsledkom čoho bol tretí gól. V 51. min po spolupráci s Pálffym trafil horný roh košickej bránky Hruška. V závere už Košice nemali dostatok síl na skorigovanie výsledku a nesiahli ani k hre bez brankára.

Hlasy:
Peter Oremus (tréner Skalice): "Odohrali sme kvalitný zápas, chlapci dodržali stanovenú taktiku a všetky veci, ktoré sme si povedali pred duelom. Hrali s odhodlaním. Verím, že v podobnom duchu budú pokračovať aj ďalej."

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "O lepší výsledok nás pripravili zbytočné fauly, ktoré nás obrali aj o množstvo síl. Mohli sme ísť do vedenia 2:1, ale namiesto gólu sme inkasovali. Rozhodujúci moment bol tretí presný zápas Skalice."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok