Koník v Nitre skončil, mužstvo vedie zatiaľ Pavlík a Hnilica

SITA
7.1.2014 16:09

Futbalisti slovenského corgoňligového tímu FC Nitra začali v utorok predpoludním zimnú prípravu na jarnú časť súťažného ročníka 2013/2014 už bez doterajšieho hlavného trénera Vladimíra Koníka i so zmenami v kádri.

Koník v Nitre skončil, mužstvo vedie zatiaľ Pavlík a Hnilica
SITA

"Môžem povedať, že pán Koník už nateraz nepokračuje v Nitre. Vedením nášho mužstva sme dočasne poverili asistenta Jozefa Pavlíka spolu s trénerom juniorky Petrom Hnilicom. Otázku hlavného kormidelníka by sme chceli vyriešiť do konca tohto týždňa, možno to však nestihneme a bude známy neskôr. V realizačnom tíme zostali aj Igor Demo či Igor Mesároš," uviedol pre agentúru SITA Jozef Petráni.

Štyridsaťpäťročného V. Koníka angažovali funkcionári Nitry v septembri za vtedy po 7. kole odvolaného Ladislava Šimča (následne v 8. kole viedla mužstvo dočasne dvojica Igor Demo, Jozef Pavlík a od 9. kola už spomenutý Koník, pozn.). "S Vladimírom Koníkom sme hovorili aj o ekonomickej situácii v klube, informovali ho o tom. Bol ochotný sa opätovne zapojiť v prípade doriešenia tejto otázky. Jeho rozhodnutie bolo napokon také, že nechcel akceptovať stav, v akom sa Nitra momentálne nachádza. Nemám mu to však za zlé, ako trénera i človeka si ho vážim," doplnil J. Petráni.

Na prvom nitrianskom zraze bolo prítomných 26 hráčov, brazílsky líder Cléber Silva Nascimento by sa mal z dovolenky vrátiť na budúci týždeň. V úvode prípravy je k dispozícii väčší počet futbalistov, pretože sú v ňom zastúpení hráči "áčka" aj B-mužstva. Staronovou tvárou je útočník Matúš Mikuš, ktorý v rakúskom klube Admira Wacker Mödling rozviazal zmluvu, hľadá si angažmán a zatiaľ bude trénovať doma v Nitre.

V kádri nastali viaceré zmeny, najmä smerom "von." V mužstve chýba až 11 futbalistov, ktorí boli na jeseň v mužstve. Oktetu D. Perniš, Hála, Kolbas, Kostelný, Bagi, A. Čermák, Turčák a Ševčík sa skončilo hosťovanie, trojica V. Gajdoš, Šimončič a brankár M. Chudý už nechce účinkovať pod Zoborom. "Miloš Šimončič dal výpoveď. Informácie máme aj o tom, že Martin Chudý nechce pokračovať. O inom hráčovi nevieme, že tu nechce zostať. V kádri sú skoro všetko mladí hráči. Z futbalistov, ktorí boli na hosťovaní, by sme mali o niektorých interes, napríklad o Bagiho či Kostelného, možno Kolbasa. Záležať bude od viacerých faktorov. Teraz sa budeme pripravovať v tomto zložení, ktoré máme. Mužstvo však určite budeme chcieť posilniť," doplnil generálny manažér FC Nitra. Trojica talentovaných mládežníckych reprezentantov Špalek, T. Vestenický, Kotrík je v súčasnosti s výberom SR "18" na medzinárodnom turnaji Memoriál Valentina Granatkina v ruskom Petrohrade, po návrate sa pripojí k mužstvu.

Nitra zimovala na predposlednom 11. mieste corgoňligovej tabuľky s 10 bodmi, iba lepším skóre pred Dunajskou Stredou. "Situácia nie je jednoduchá. Stretneme sa na úrovni predstavenstva a aj primátora mesta. Ak sa niektoré náležitosti vyriešia, tak určite pôjdeme za záchranou. Verím, že všetko napokon zvládneme."

Futbalisti Nitry majú v pláne odohrať osem prípravných duelov, ten prvý už v sobotu 11. januára doma proti druholigovému klubu FC ŠTK 1914 Šamorín. Ďalšími protivníkmi budú aj české tímy Zlín a Brno, maďarské kluby Lombard Pápa a Honvéd Budapešť, či rakúske mužstvo Admira Wacker.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok