Žilina zdolala Trenčín na domácom ľade 4:2

SITA
2.12.2011 21:46

MsHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín 4:2 (1:0, 0:1, 3:1).

Žilina zdolala Trenčín na domácom ľade 4:2

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 26. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Góly: 17. Richard Huna (Sivák, Róbert Huna), 43. Sivák (Devečka, Richard Huna), 50. Drevenák (T. Houdek, Michailov), 60. Róbert Huna - 34. Tybor (R. Tvrdoň, J. Gašparovič), 46. Fabuš (Gabriš)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Mi. Novák, Brath, 1293 divákov

Zostavy:
Žilina: M. Laco - D. Devečka, Kudělka, T. Staňo, Dlouhý, Houdek, Ďurkech, Niník - Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, V. Nemec, T. Sýkora - M. Drevenák, Michailov, Smotrila - Stupka, Linet, Kubiš
Trenčín: V. Kováč - Bobček, Trefný, M. Biro, Gabriš, Štindl, E. Bednár - Fabuš, A. Šťastný, Melichárek - Tybor, P. Kopecký, R. Tvrdoň - O. Mikula, Sojčík, Lelkeš

Úvodné minúty patrili hokejistom Dukly. Potom sa k slovu dostali domáci "vlci", strely Richarda Hunu v 5. min a Ďurkecha v 8. min však Kováč kryl. V úvode druhej desaťminútovky mali oba tímy možnosť zmeniť skóre pri početnej prevahe, ale ani jednému z nich sa to nepodarilo. Zaujímavosťou bolo, že práve vylúčení hráči, ktorí naskočili z trestnej lavice, hosťujúci Gabriš a domáci Stupka, mali možnosť vsietiť úvodné góly, ale nevyužili to. V 17. min založila prvá domáca formácia rýchly protiútok, strelu Róberta Hunu ešte vyrazil Kováč, ale Richard Huna sa už nemýlil a domáci viedli 1:0.

V druhej tretine tempo hry trocha upadlo. V 27. min Tibor Melichárek na dvakrát neprekonal Laca. Presne v polovici zápasu mohol domáci kapitán Devečka zvýšiť náskok "vlkov", ale Kováč bravúrne kryl. V nasledujúcich minútach to bol boj o každý kúsok ľadu, šťastnejší boli hostia, keď v 34. min unikol Tybor a prekonal inak výborne chytajúceho Mareka Laca - 1:1.

Hokejovo najzaujímavejšia bola záverečná tretina. Hneď v úvode Stupka opečiatkoval žŕdku. V 43. min Sivák prihrával Devečkovi a puk sa odrazil od bývalého žilinského obrancu Bobčeka po druhýkrát za Kováčov chrbát. V 46. min sa delovkou od modrej prezentoval Fabuš a vyrovnal na 2:2. Žilina išla do tlaku, strelu od modrej obranu Houdeka tečoval Drevenák. Gól uznal hlavný arbiter J. Konc až po konzultácii s videorozhodcom. V záverečnej desaťminútovke hostia pritlačili, vytvorili si niekoľko dobrých príležitosti. Domácich už niekoľkýkrát v tejto sezóne podržal Marek Laco. Necelú minútu pred koncom riadneho hracieho času odvolali hostia brankára Kováča, boli to však domáci ktorí zásluhou Róberta Hunu vsietili štvrtý gól.

Hlasy:
Milan Jančuška (tréner Žiliny): "Boli to tri dôležité body pre nás. Trenčín hral veľmi kvalitne, dobre korčuľoval. Najmä v druhej tretine mu patrilo niekoľko úsekov hry, ale tie sme mali aj my. Dali sme síce niektoré šťastné góly, ale som rád, že hráči bojovali a hrali so srdcom. V niektorých kritických momentoch nás opäť podržal Marek"

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Myslím ši, že dnes prehralo lepšie mužstvo. Vytvorili sme si viac šancí, ale tie sme nedokázali využiť. V budúcnosti musíme popracovať na koncovke, agresivite, ale aj vyvarovať sa chybám v obrannej činnosti. Zápas ukázal, že hokej sa hrá na góly a v tom dnešnom vyhralo šťastnejšie mužstvo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok