Poprad podľahol Žiline

SITA, TA3
5.1.2014 22:38

Žilina ak chcela nastúpiť v tabuľke na cestu nahor z posledného miesta, musela už v zápase proti štvrtému Popradu bodovať.

Hokej - Tipsport extraliga - 36. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)

Góly: 10. E. Bagin (Valášek), 28. Marek Slovák (Kalla, Valášek), 31. R. Tomas (Bene), 38. Valášek (Marek Slovák, Kalla) - 57. Štals (A. Lapšanský, R. Suchý)

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Bogdaň, Smerek, 1112 divákov

Zostavy:

Žilina: Koutský - Ostrčil, Marcel Šterbák, Dlouhý, Leško, E. Bagin, Látal, od 21. min Bajaník - Marek Slovák, Valášek, Kalla - T. Varga, Klouda, R. Tomas - Drevenák, Rehák, Linet - Čavrk, Bene, Horanský

Poprad: Sidor - R. Suchý, D. Brejčák, Kurali, Fabian, Gáborčík, Makovský, Jáchym - T. Sýkora, Štals, A. Lapšanský - A. Kroták, S. Takáč, Matúš Paločko - M. Nagy, Mlynarovič, Drábek - Belluš, L. Paukovček, Štrauch

Žilinčania mali lepší vstup do zápasu, tri strelecké pokusy Vargu, Lineta a Drevenáka však zostali nevyužité. V 8. min bol vylúčený domáci Šterbák a Koutský riešil závar pred vlastnou bránkou. Po naskočení žilinského obrancu na ľad unikol po ľavej strane Valášek, prihral Baginovi a ten svojím premiérovým gólom v drese Žilinydostal domácich do vedenia. Po inkasovanom góle hostia zabrali, v 13. min Koutský kryl dve nebezpečné popradské strely, Kuraliho pokus letel tesne vedľa žrde. Žilinčania mohli zvýšiť náskok pri vylúčení Suchého, ale Kallove a Látalove strely sa neujali. V záverečnej minúte unikol Varga, ale neuspel.

V úvode druhej tretiny sa hral len priemerný hokej, viac snahy bolo na hokejkách Popradu. Boli to ale Žilinčania, ktorí strieľali góly. Presilovku pri treste Popradu za príliš veľa hráčov na ľade využil Slovák, ktorý prestrelil Sidora - 2:0. Prešli 3 min a Tomas z bezprostrednej blízkosti zvýšil vedenie Źiliny - 3:0. V 38. min s prispením šťastia skóroval Valášek - 4:0. V závere druhého dejstva zostala nevyužitá šanca Lineta.

Úvod poslednej tretiny bol v réžii Popradu. Strely Takáča, Fabiana a Suchého však domáci brankár kryl. V 48. min unikol Bagin, ale v dobrej príležitosti nestihol zakončiť. V následnej minúte Źilinčania nepotrestali vylúčenie Paukovčeka. V 55. min išiel na trestnú lavicu na 2+2 min Ostrčil, Kroták najskôr mieril do žrde a následnú strelu Takáča kryl Koutský. Až do tretice sa v 57. min presadil Štals, ktorý tak zaznamenal aspoň čestný zásah hostí.

Hlasy:

Róbert Kaláber (tréner Žiliny): "Do zápasu sme vstúpili koncentrovane. Úvodné minúty však patrili hosťom. Základom nášho úspechu v tomto zápase bol výkon brankára Koutského. Jednogólové vedenie v prvej tretine pomohlo hráčom po psychickej stránke. V druhej tretine sme vsietili tri góly. V záverečnej tretine sme náskok udržali i keď gól v oslabení v závere mrzí. Ukázalo sa, že ak hráme koncentrovane, disciplinovane môžeme dosiahnuť dobré výsledky."

Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "V úvode prvej tretiny sme mali prevahu, niekoľko príležitostí, ktoré sme nevyužili. Dokonca i presilovú hru. Paradoxne po jej skončení sme po chybe našej obrany inkasovali prvý gól. O výsledku rozhodla druhá tretina, kde domáci vsietili tri góly. V poslednej tretina sa stretnutie len dohrávalo, domáci udržiavali náskok, nám sa podarilo vsietiť len čestný gól. Žilina vyhrala zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok