Český policajný prezident zvažuje presun na Slovensko

TA3 TASR
3.1.2014 13:34

Prezident českého policajného zboru Petr Lessy údajne rezignuje na svoj post a prijme ponúknuté miesto u nás na Slovensku. Lessy tak vraj chce vyriešiť dvojité vedenie v čele českého policajného zboru. Informáciu priniesol český server respekt.cz.

Médiá špekulujú, že šéfa polície Lessyho pošlú do Bratislavy

Jeden z českých policajných prezidentov Petr Lessy podľa informácií týždenníka Respekt v najbližších dňoch oznámi, že na poste končí a prijme pozíciu policajného vyslanca v Bratislave. V takomto prípade by tak jediným šéfom mužov zákona v Česku mohol byť Martin Červíček.

Minister vnútra Martin Pecina však to, že by Lessy odchádzal do Bratislavy, pre portál Aktuálně.cz vylúčil. Pre denník Právo v SMS správe uviedol: "Gratulujem k spoľahlivému zdroju informácií. Ešte sa pozrite na (bulvárne noviny) AHA." Lessy pre Aktuálně.cz uviedol, že sa k tomu nebude vôbec vyjadrovať.

Kreslo policajného prezidenta však nemá isté ani Martin Červíček. V súčasnej dobe štvorčlenný rozhodcovský senát skúma jeho menovanie. Po druhý raz bude zasadať v pondelok a podľa informácií Aktuálně.cz je pravdepodobné, že už vo veci rozhodne.

Česká polícia má dvoch prezidentov od začiatku decembra, keď Pecina zrušil rozhodnutie svojho predchodcu Jana Kubiceho, ktorý Lessyho po tom, čo bol obvinený, prepustil. Pecina ho vrátil späť do fukncie po rozhodnutí Mestského súdu v Prahe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok